Νεκροί είναι οι δύο χειριστές του μοιραίου Canadair που κατέπεσε στην περιοχή Πλατανιστός Καρύστου κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, όπως ανακοίνωσε επίσημα η Πολεμική Αεροπορία.

Πρόκειται για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Χρήστο Μουλά, 34 ετών και τον συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγό (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Πτώση Αεροσκάφους CL-215

Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών.

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Mε απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια.

Το χρονικό της συντριβής του Canadair

To μοιραίο Canadair τύπου CL-215 με πλήρωμα δύο ατόμων, το είχε απογειωθεί από την Αγχίαλο. Το αεροπλάνο συνετρίβη κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς στην Κάρυστο όταν λόγω πρόσκρουσης σε δέντρο, έχασε τον ένα πλωτήρα.

Όπως φαίνεται από το σχετικό βίντεο, το Canadair επιχειρούσε σε χαμηλό ύψος, με αποτέλεσμα στην τελευταία ρίψη νερού που έκανε, να χτυπήσει σε ένα δέντρο, πιθανώς πουρνάρι και να αποκολληθεί ο πλωτήρας στα δεξιά.

Στη συνέχεια έκανε έναν σύντομο ελιγμό στον αέρα και καρφώθηκε στο έδαφος, ενώ ακολούθησε μια ισχυρή έκρηξη.