Χωρίς νερό έχουν μείνει για αρκετές μέρες οι κάτοικοι της Πάτμου καθώς υπάρχουν βλάβες στην υδροδότηση.

«Το τελευταίο διάστημα είχαμε βλάβες αντλιών που δεν είχε μπει στη διαδικασία ο Δήμος να έχει ανταλλακτικά. Περιμέναμε 10-15 ημέρες για να γίνει αλλαγή στις αντλίες και να λύσουμε το πρόβλημα […] Το τελευταίο διάστημα δεν είχαμε κακή ποιότητα νερού, δεν είχαμε και καθόλου νερό» είπε στην «Κοινωνία Ώρα Mega» ο δημοτικός σύμβουλος Πάτμου Νικήτας Τσαλαμπάκης. Διευκρίνισε μάλιστα ότι χωρίς νερό έχουν μείνει και τα ακριβά ξενοδοχεία του νησιού.

Σύμφωνα με τον δήμο Πάτμου το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί και μέσα στις επόμενες ημέρες οι κάτοικοι του νησιού θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους. «Αν δεν υπάρξει περισσότερη παραγωγή νερού, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα» είπε ο κ. Τσαλαμπάκης

Χωρίς νερό και οι Αρκιοί

Συνεχίζεται το πρόβλημα με το νερό στους Αρκιούς. Όπως είχε καταγγείλει στο παρελθόν στο Mega κάτοικος των Αρκιών το δίκτυο έχει σπάσει με αποτέλεσμα το νερό να χύνεται στη θάλασσα.

«Μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει κανείς. Δεν έχει γίνει τίποτα κι εγώ κουβαλάω νερό από ιδιωτικές στέρνες, οι οποίες τελειώνουν κι αυτές και τώρα μείναμε τελείως. Δεν έχουμε νερό. Δεν έχουμε ποτήρι ούτε να βάλουμε να ανάψουμε καντήλι στην εκκλησία» είπε αγανακτισμένος ο Μιχάλης Καμπόσος.