Με την ευκαιρία τής λήξεως τού σχολικού έτους 2022-2023, τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, προετοίμασαν την θεατρική παράσταση Αποστολή Υπερίων – Ένα βήμα ακόμα… η οποία διαδραματίζεται μετά από 50 χρόνια, το έτος 2073! Την παρουσίασαν την Πέμπτη 18/05 & την Παρασκευή 26/05, στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού.

Το θέμα τής παράστασης είναι η αποστολή τού διαστημικού λεωφορείου Υπερίων σε όλους τους πλανήτες τού ηλιακού μας συστήματος. Η επισταμένη έρευνα, για τον κάθε πλανήτη, έδωσε την έμπνευση για τα κείμενα, τις χορογραφίες και τα πρωτότυπα τραγούδια τής παράστασης. Τα παιδιά, μέσα από τους ρόλους τους, έγιναν ηθοποιοί, χορευτές και τραγουδιστές, και ανέδειξαν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και τα χαρακτηριστικά κάθε πλανήτη, με λόγο, κίνηση και τραγούδι.

Αφορμή για την επιλογή αυτού τού θέματος, στο πλαίσιο τής υλοποίησης τού Πολιτιστικού Προγράμματος Ελληνική Μυθολογία και Πλανήτες, στάθηκε η σύνδεση τής Ελληνικής Μυθολογίας (Απόλλων & Άρτεμις) με τις διαστημικές αποστολές τής NASA (Apollo-1969 & Artemis-2022). Η ιδιαιτερότητα τής Artemis Mission είναι ότι στο πλήρωμα τού Artemis ΙΙ θα βρίσκονται η πρώτη γυναίκα αστροναύτης, ο πρώτος αφροαμερικανός και ο πρώτος Καναδός αστροναύτης.

Οι παραστάσεις στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, με ενθουσιώδη σχόλια από γονείς και προσκεκλημένους, και με την ευχή η αναζήτηση νέας γνώσης και η πραγματοποίηση μακρινών ταξιδιών να οδηγεί πάντα τα παιδιά, ένα βήμα μπροστά. Ένα βήμα ακόμα…

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΚΕΙΜΕΝΑ & ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σιμόνη Σταυροπούλου, Ελένη Φλεβάρη

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΡΟΛΩΝ: Ελένη Φλεβάρη

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ: Σιμόνη Σταυροπούλου

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΣΥΝΘΕΣΗ, ΣΤΙΧΟΙ & ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ: Μαρινάνσυ Αγγελάκη

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ: Σιμόνη Σταυροπούλου

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ & ΣΚΗΝΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ (αλφαβητικά): Άσπα Αθανασιάδη, Λιάνα Αλεξάκη,

Νεκταρία Βασιλείου, Έφη Μπογάτσα, Κωνσταντίνα Πέτσικα, Άννα Σιδηροπούλου,

Σιμόνη Σταυροπούλου, Τούλα Τσιρογιάννη, Βάσω Χριστοδουλέα

Την γενική επιμέλεια τής παράστασης είχε η Διευθύντρια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού Άνσυ Νικολοπούλου-Μπουργιώτη.