Ένα ηχηρό μήνυμα για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ με την παρουσία του θέλησε να στείλει ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Σταμάτης κατά την ορκωμοσία της Νέας Βουλής.

Συγκεκριμένα, ο τέως γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας στην προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, προτίμησε αντί να έχει μαζί του για την ορκωμοσία κάποια μέλη της οικογένειάς του να τον συνοδεύσουν δύο κυρίες με προβλήματα όρασης.

Ο λόγος για την κ. Ιωάννα Κέρτσου που εμφανίστηκε με τον σκύλο οδηγό της και την κ. Αγκάθα Ακάρα, μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ).

Δείτε εικόνες:

Στόχος του η άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Γιώργος Σταμάτης ως Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, συνέταξε την ενότητα για την κοινωνική πολιτική του Προγράμματος, ενόψει των εκλογών του 2019, εξειδικεύοντας μεταξύ άλλων τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την υλοποίηση του.

Τον Ιούλιο του 2019 ορίστηκε Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, εστίασε στον σχεδιασμό δημόσιων πολιτικών, με στόχο την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Ειδικότερα, εκπόνησε την Εθνική Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη και Μείωση της Φτώχειας, τη νέα Εθνική Στρατηγική και το Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά και το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Αστεγίας.

Επίσης, εργάζεται συστηματικά στο πεδίο όντας μέλος της Κοινωνίας των Πολιτών και εστιάζοντας στη διαρκή διαβούλευση με φορείς των ατόμων με αναπηρία, της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, της κοινότητας των Ρομά και άλλων ευάλωτων ομάδων, έχοντας ως όραμα την ενίσχυση της ορατότητας και την πραγμάτωση της πλήρους κοινωνικής τους συμπερίληψης.