Για το παρατσούκλι «Κούλης» και το πόσο υποτιμητικά έχει χρησιμοποιηθεί για το πρόσωπό του μίλησε στη εκπομπή «Πάμε Δανάη!» ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Χρησιμοποιήθηκε σε ένα βαθμό υποτιμητικά. Υπήρξε στοχοποίηση. Όλα αυτά είναι στην πολιτική. Ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη του στην τοξικότητα. Η κοινωνία δεν θέλει τοξικότητα και θέλει να βλέπει τα πράγματα πιο αισιόδοξα. Μόνο βουβή δεν ήταν η κάλπη, έστειλε μήνυμα κανονικότητας και αποδραματοποίησης. Δεν θέλει ο κόσμος άλλο καβγάδες και τσακωμούς στην τηλεόραση» είπε για το παρατσούκλι «Κούλης».

«Έχω πετύχει ο κόσμος να με βλέπει ως Κυριάκο»

Αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της εισόδου του στην πολιτική κάτω από την ομπρέλα του ονόματος «Μητσοτάκης». «Όταν μπαίνεις στην πολιτική με το όνομα «Μητσοτάκης» έχει πλεονέκτημα, αλλά αποκτάς και εχθρούς. Η πρώτη εκλογή του 2004 ήταν σχετικά εύκολη για εμένα αλλά μετά τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα. Κάποια στιγμή υπήρχε και λογική αντίδραση της κοινωνίας σε αυτό που λέμε πολιτικές οικογένειες. Νομίζω ότι μετά από 20 χρόνια στην πολιτική και 4 χρόνια στην πρωθυπουργία έχω πετύχει ο κόσμος να με βλέπει ως Κυριάκο και το γεγονός ότι προέρχομαι από πολιτική οικογένεια να μην είναι ουσιαστικό κριτήριο», ανέφερε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στην αρχική απόφασή του να μην ασχοληθεί με την πολιτική. «Δεν ξεκίνησα ποτέ με το όνειρο να γίνω πολιτικός και σίγουρα όχι με την προσδοκία να γίνω πρωθυπουργός. Με την εμπειρία του πατέρα μου, είχα πικραθεί και είχα πει ως απόφαση ζωής ότι η πολιτική δεν είναι για μένα και γι’ αυτό δούλεψα δέκα χρόνια πριν επαναξιολογήσω. Έχω εργαστεί και έμαθα πως δουλεύει η οικονομία και κάτι πιο σημαντικό, να έχω προϊστάμενο και να είμαι συνεπής. Στα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική τους λέω καλά κάνετε αλλά να έχετε δουλέψει πριν» είπε.