Στα ανεξερεύνητα νησιά της Ελλάδας, τα διαμάντια, όπως τα αποκαλεί, με τις ονειρεμένες παραλίες, τα κρυστάλλινα νερά και τα χωριά με λευκά σπίτια και γαλάζιες πόρτες κάνει αφιέρωμα η ιταλική ιστοσελίδα thewom.it.

«Υπάρχουν περίπου 6.000 νησιά στην Ελλάδα, αν υπολογίσουμε τους υφάλους και τις βραχονησίδες, 227 αν λάβουμε υπόψη μόνο τα κατοικημένα. Θα μπορούσαμε, λοιπόν, να ανακαλύψουμε αρκετά νησιά σε μια ζωή, ωστόσο συνεχίζουμε να συρρέουμε στη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Μαγευτικά, αναμφίβολα, αλλά η Ελλάδα προσφέρει και άλλα ενδιαφέροντα νησιά που μπορεί να μην έχετε ακούσει ποτέ. Πρόκειται για ανεξερεύνητα διαμάντια με ονειρεμένες παραλίες, κρυστάλλινα νερά και χωριά με λευκά σπίτια και γαλάζιες πόρτες. Μεσογειακές οάσεις που αφηγούνται ιστορίες για πειρατές, θεούς και σειρήνες. Λωρίδες γης και νερού όπου οι μύθοι και οι θρύλοι εξακολουθούν να αντηχούν» αναφέρει συγκεκριμένα η ιστοσελίδα.

Το thewom προσκαλεί τους αναγνώστες του να ανακαλύψουν τα λιγότερο γνωστά αυτά νησιά. «Δεν θα βρείτε ωραία νυχτερινά κέντρα, αλλά γραφικές ταβέρνες όπου μπορείτε να περάσετε τα βράδια πίνοντας ρετσίνα στις νότες του ρεμπέτικου ή χορεύοντας συρτάκι» επισημαίνεται.

Τα 13 νησιά που προτείνονται είναι:

  1. Δονούσα
  2. Αμοργός
  3. Κουφονήσια
  4. Τίνος
  5. Κύθνος
  6. Ικαρία
  7. Λήμνος
  8. Χίος
  9. Νίσυρος
  10. Λειψοί
  11. Λέρος
  12. Αλόνησσος
  13. Ελαφόνησος

«Στη μετά covid εποχή το διευρυμένο αφήγημά μας για εξερεύνηση των άγνωστων πτυχών της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, κερδίζει συνεχώς περισσότερο έδαφος στο εξωτερικό. Το νέο, αυθεντικό και άγνωστο θα αποτελέσει τάση για τα επόμενα χρόνια», επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Βαγγέλης Κατσαράς.