Αυτό το ρεσιτάλ χυδαιότητας που δίνουν γνωστά και άγνωστα τρολ του διαδικτύου, παράλληλα, όμως (και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό) , με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, γύρω από την καταγγελία για βιασμό και κακοποίηση σε βάρος του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, πρέπει αμέσως να σταματήσει.

Πολύ καλά έκανε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και ξεκίνησε έρευνα για τη διαρροή των στοιχείων της καταγγέλλουσας, χωρίς τη συναίνεση και συγκατάθεσή της και σε χρόνο προγενέστερο της δικής της, δημόσιας τοποθέτησης μέσω facebook : Ήδη, η Κουμουνδούρου μετά την κατακραυγή υποχρεώθηκε να διαγράψει στέλεχός της στη Λάρισα, μετά από χυδαία ανάρτηση και αναπαραγωγή ανυπόστατων ισχυρισμών σε βάρος της καταγγέλλουσας, που κατήγγειλε τον ευρωβουλευτή, ενώ σε αναδίπλωση, μετά το σάλο υποχρεώθηκε και η υποψήφια βουλευτής Ζωή Βαρέλη- Στεφανίδη: Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και η κόρη της, ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη πήρε σαφείς αποστάσεις από τη μητέρα της. Μία ακόμη υποψήφια βουλευτής, όμως, η Αναστασία Γαϊταρτζή, με ανάρτησή της άφησε υπονοούμενα σε βάρος του θύματος για «στημένο γεγονός». Να σημειωθεί ακόμα ότι οι αναρτήσεις και οι δημόσιες τοποθετήσεις έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο από τη ΝΔ, όσο και από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ενώ την ίδια ώρα, μετά από καταγγελία, ξεκίνησε έρευνα από την .

***
Αυτή που αποκάλυψε πρώτη το όνομα της

Ποιος ή ποια αποκάλυψε στο Διαδίκτυο το όνομα της γυναίκας που υπέβαλε την καταγγελία κατά του Αλέξη Γεωργούλη που οδήγησε στη διαγραφή του ευρωβουλευτή από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ευρωομάδα; Το ΠαΣοΚ γνωρίζει το όνομα, αλλά ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ήταν αυτός που ανάφερε το όνομα: Όπως είπε «το όνομα του κομματικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που διέρρευσε το όνομα της καταγγέλλουσας στο διαδίκτυο και το tweet της έχει ανακαλυφθεί, αν και το διέγραψε, είναι Αρετή Αθανασίου». «Αυτή έγραψε πρώτη το όνομα και είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

***
«Θέλουν να συνασπισθούν γιατί θα ηττηθούν»

Στο Μαξίμου, μαθαίνω όπου ξετυλίγονται καθημερινώς, σε απανωτές συσκέψεις οι προεκλογικές στρατηγικές τις οποίες θα ακολουθήσει το κόμμα (και ο Μητσοτάκης στις ομιλίες του) βάζουν πλέον αποκλειστικά στο στόχαστρο τον κ. Τσίπρα. Όπως ανέφερε χθες ο κ. Μητσοτάκης σε ένα κομματικό ακροατήριο σε μια σκληρή ομιλία του, ο κ. Τσίπρας: 1. Ό,τι έχασε το εθνικό πλεονέκτημα μη ψηφίζοντας τους εξοπλισμούς. 2. Ό,τι έχασε το δημοκρατικό πλεονέκτημα μην ψηφίζοντας τον νόμο μπλόκο στο κόμμα του Κασιδιάρη και 3. ‘Ό,τι έχασε το ηθικό πλεονέκτημα με την καταδίκη 13-0 του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο, με την υπόθεση Γεωργούλη, με την καταδίκη του υπουργού του Παπαγγελόπουλου. Βέβαια στο Μαξίμου δεν άφησαν αναξιοποίητες τις δηλώσεις για την «κυβέρνηση ηττημένων»: «Θα ηττηθούν για αυτό θέλουν να συνασπισθούν», λένε χαρακτηριστικά.

***
Μια παλιά ιστορία στο Gazarte με Τσίπρα και Ολάντ

Αν αληθεύουν οι πληροφορίες (τις οποίες άλλωστε διαρρέουν πρώην υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ) τον Αλέξη Γεωργούλη τον γνώρισε στον Αλέξη Τσίπρα ένας από τους πλέον προβεβλημένους ηθοποιούς. Αυτός ο συγκεκριμένος ηθοποιός όπως και και Γεωργούλης είναι, πατριώτες (με καταγωγή από τη Λάρισα) και φίλοι. Ο κ. Τσίπρας διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον ηθοποιό. Δεν ξέρω εάν αληθεύει αυτό με τον ηθοποιό, αλλά εκείνο που γνωρίζω και είναι γεγονός είναι ότι ο κ. Τσίπρας είχε φέρει ως συνομιλητή του Προέδρου Φρασνουά Ολάντ (τον οποίο κάποτε αποκαλούσε «Ολαντρέου»), έναν άλλον ηθοποιό τον Λάκη Λαζόπουλο. Και ποιος δεν θυμάται, εκείνο το βράδυ, στις 22 Οκτωβρίου του 2015, που ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός φιλοξενούσε τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και αποφάσισε μετά το δείπνο να συνεχίσουν με νυχτερινή έξοδο. Έτσι πήγαν μαζί στο πολυχώρο Gazarte στο Γκάζι και μαζί τους ήταν, ο Πάνος Καμμένος και ο Λάκης Λαζόπουλος, προφανώς με την ιδιότητα του πιο αντιπροσωπευτικού… Νεοέλληνα . Από εκεί και πέρα τα συμπεράσματα δικά σας.

***
Μητσοτάκης, Καραμανλής, Σαμαράς μαζί

Θα υπάρξει μία εκδήλωση μαθαίνω στις 9 Μαΐου (δηλαδή 12 ημέρες πριν από τις εκλογές),, κατά την οποία οι Μητσοτάκης, Καραμανλής, και Σαμαράς πιθανόν να βρεθούν μαζί. Θα είναι η εκδήλωση που θα γίνει στο Ζάππειο για την επέτειο της υπογραφής της ένταξης της χώρας μας στην ΕΟΚ. Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, πάντως, δεν θα εξαντλήσει εκεί στο Ζάππειο την παρουσία του, καθώς είναι ανοιχτή η συμμετοχή του και σε εκδήλωση που θα κάνει η ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, όπου ήταν βουλευτής από το 1989, όπως είχε υποσχεθεί, όταν ανακοίνωσε πως δεν είναι υποψήφιος στις εκλογές. Αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς πρόκειται να υποδεχθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Καλαμάτα, που είναι και η εκλογική του πρώην πρωθυπουργού περιφέρεια και εκεί θα επιλέξει να κάνει την πρώτη του παρέμβαση μετά τα εγκαίνια του ιδρύματος που φέρει το όνομα του ο κ. Σαμαράς.

***
Άκης Σκέρτσος ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Στην ανακοίνωση του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου ως νέου κυβερνητικού εκπροσώπου προχώρησε ο Γ. Οικονόμου ο οποίος αποχωρεί από τη θέση αυτή καθώς είναι υποψήφιος στη Φθιώτιδα. Ο κ. Σκέρτσος παρακολούθησε και το τελευταίο briefing του κ. Οικονόμου. » Σας ευχαριστώ όλους για την παραγωγική συνεργασία που είχαμε» ανέφερε ο κ. Οικονόμου κατά την αποχώρηση του. Το Σάββατο, με την προκήρυξη των εκλογών, αναμένεται και η ανακοίνωση για τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών που θα διεξάγει τις εκλογές

***
Υπουργός ετοιμάζεται για πτήση με Rafale

Η στολή του πιλότου, αυτή που εξουδετερώνει τα G’s είναι έτοιμη. Βρίσκεται ήδη στο γραφείο του. Το ίδιο και η κάσκα που του έχουν χαρίσει σε μια παλαιότερη επίσκεψή του στα Rafale. Οι δύο υπασπιστές που είχε είναι σήμερα πιλότοι των Rafale, συνεπώς τι περιμένει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος για να πετάξει με ένα από αυτά τα μαχητικά; Για τα οποία ο ίδιος έβαλε την υπογραφή του στη συμφωνία για την προμήθειά τους; Ξέρει άλλωστε πολύ καλά ότι θα βρίσκεται στο υπουργείο έως τις 21 Μαΐου, αφού δεν πρόκειται να δεχθεί να είναι υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας. Το ίδιο και ο Νίκος Δένδιας δεν δέχεται να υπηρετήσει ως υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών. Συνεπώς με κάποια μικρή δίαιτα ώστε να φύγουν τα ελάχιστα πασχαλινά κιλά, ο υπουργός Άμυνας είναι έτοιμος να φορέσει την στολή του πιλότου και να πετάξει. Να σημειώσω ότι στολή πιλότου F-16 έχει και ο Πρωθυπουργός. Του την χάρισαν πριν από δύο χρόνια, τέτοια εποχή όταν παρακολούθησε την άσκηση «Ηνίοχος». Ούτε ο Πρωθυπουργός έχει πετάξει με μαχητικό, όπως πέταξε κάποια στιγμή και ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, όταν ήταν Πρωθυπουργός

***

Γιατί τα ινδικά Sukhoi κλέβουν την παράσταση στον «Ηνίοχο»

Το ενδιαφέρον Γάλλων, Αμερικάνων, Ιταλών, Ισπανών θα εστιασθεί στα ρωσικής κατασκευής Ινδικά μαχητικά Σουχόϊ (Sukhoi Su-30 ), τα οποία εκτός απροόπτου θα αρχίσουν να προσγειώνονται από σήμερα στην Ανδραβίδα για να συμμετάσχουν στην διεθνή άσκηση «Ηνίοχος», που αρχίζει τη Δευτέρα. Οι Ινδοί αποστέλλουν στην άσκηση τα ρωσικής κατασκευής αεροπλάνα που έρχονται κατευθείαν από την Ινδία με ανεφοδιασμό στον αέρα. Έχει τη σημασία της αυτή η κίνηση γιατί οι Ινδοί, θα μπορούσαν εάν ήθελαν στείλουν είτε Rafale (που τα έστειλαν ήδη στην Γαλλία σε μια άλλη αεροπορική άσκηση) είτε Mirage 2000, τα οποία βρίσκονταν και στην Ελλάδα πριν από μερικές εβδομάδες για συνεκπαίδευση με τα ελληνικά Phantom.

ΟΙ δυτικοί δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το αεροσκάφος Sukhoi Su-30 , ώστε να τσεκάρουν τις δυνατότητές του στις πτήσεις με δικά τους αεροπλάνα, ήτοι F-16 , Tornado, Eurofighter, F-18 και βεβαίως Rafale και Mirage 2000-5. Η πρόκληση είναι μεγάλη γιατί θα πετάξουν φτερό με φτερό αεροσκάφη ρωσικής κατασκευής (τα ίδια που χρησιμοποιούν σήμερα και οι Ρώσοι στον πόλεμο της Ουκρανίας) με εξελιγμένους τύπους δυτικής προέλευσης και κατασκευής αεροσκάφη. Ακόμα, για πρώτη φορά τα Σουχοϊ, προβλέπεται να πετάξουν, σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, σε όλο το μήκος και το πλάτος του FIR Αθηνών. Δηλαδή μην ξαφνιαστούν οι κάτοικοι του Καστελλορίζου, εάν για παράδειγμα δουν κανένα Σουχόι να πετά στην περιοχή τους . Για να ξέρετε: Το Sukhoi Su-30 είναι ένα δικινητήριο, διθέσιο υπερελιγμένο μαχητικό αεροσκάφος που αναπτύχθηκε στη Σοβιετική Ένωση από τη ρωσική Sukhoi Aviation Corporation. Είναι ένα μαχητικό πολλαπλών ρόλων για αποστολές παντός καιρού, αέρος-αέρος και αεροπορικής απαγόρευσης.