Την ίδρυση του Short Film Hub, με επικεφαλής τη Γιάννα Σαρρή, ανακοίνωσε σήμερα (20/3) το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Το Short Film Hub φιλοδοξεί να συνδέσει ταλαντούχους σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς με την διεθνή και την εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία. Θα λειτουργήσει ως χώρος δημιουργίας, συνεχούς αναζήτησης και ελευθερίας μέσα από την οποία θα έχουν την δυνατότητα οι νέοι δημιουργοί να έρθουν κοντά με αναγνωρισμένους επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου και να μάθουν τις αμέτρητες δυνατότητες της τέχνης τους, της προώθησης ενός κινηματογραφικού έργου, την ανάπτυξη του σεναρίου και τη δημιουργία δικτύου επαφών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του οργανισμού, επαγγελματικές συναντήσεις, workshops, σεμινάρια και ατέλειωτες συζητήσεις θα μετατρέψουν την πόλη της Δράμας και το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους σε ιδανικό προορισμό για κάθε επαγγελματία του κινηματογράφου που αγαπά τις ταινίες μικρού μήκους.

Η Γιάννα Σαρρή, επικεφαλής του Short Film Hub

Όπως σημειώνει η Γιάννα Σαρρή, «η παρουσία των ταινιών μικρού μήκους που προέρχονται από την Ελλάδα, είναι εξαιρετικά θορυβώδης κάθε χρόνο στα μεγάλα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου. Το SFH ευελπιστεί να ενώσει τις δυνάμεις του με τον εγχώριο κινηματογραφικό κόσμο και να δώσει τα απαιτούμενα εργαλεία για να αναπτυχθεί περαιτέρω η μικρού μήκους ταινία και να έχει την διεθνή αναγνωσιμότητα που της αναλογεί».

Η Γιάννα Σαρρή αποφοίτησε το 1999 από το Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι με πτυχίο σε Σπουδές Επικοινωνίας και Κινηματογράφου και το 2000 απέκτησε μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο του City σε Σπουδές Διαχείρισης και Επικοινωνίας στη Μεγάλη Βρετανία.

Το 2000 ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία παραγωγής Kino και το 2003 στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ) και στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (ΦΝΘ) στο τμήμα Διεθνούς Προγράμματος. Το 2010 ανέλαβε επικεφαλής της Αγοράς του ΦΚΘ και του ΦΝΘ όπου παρέμεινε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022. Από το 2016 ξεκίνησε να εργάζεται ως επικεφαλής Προγράμματος στο Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Από τον Οκτώβριο του 2022 ξεκίνησε να εργάζεται ως ανεξάρτητη σύμβουλος σε κινηματογραφικά πρότζεκτ και tutor για κινηματογραφικά μάρκετ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ