Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών από τα οποία προήλθαν θάνατοι, ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατά συρροή και  σωματικές βλάβες κατά συρροή ασκήθηκε από τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Λάρισας, σε βάρος του σταθμάρχη Λάρισας Βασίλη Σαμαρά.

Ο Σταθμάρχης προσήχθη σήμερα το μεσημέρι, Πέμπτη 2/2/2023 στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης στο γραφείο του οποίου και παρέμεινε περί τα 10 λεπτά. Στο χρόνο αυτό σύμφωνα με το δικηγόρο του «ο κ. Σαμαράς ανέλαβε την ευθύνη του δυστυχήματος που του αναλογεί».

Στη συνέχεια ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης του απήγγειλε τις κατηγορίες που τον βαρύνουν και τον παρέπεμψε στον ανακριτή που έχει αναλάβει την  δικογραφία και θα διενεργήσει την κυρία ανάκριση.

Ο κατηγορούμενος σταθμάρχης, Βασίλης Σαμαράς, προσήχθη ενώπιον του ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για  να απολογηθεί το προσεχές Σάββατο.

«Δεν είναι το λάθος συγκεκριμένο,  υπάρχει συγκλίνουσα αμέλεια από διάφορους παράγοντες. Υπάρχουν σημεία που θα μπορούσε να είναι προσεκτικότερος» πρόσθεσε ο δικηγόρος του σταθμάρχη.

Στη δημοσιότητα δόθηκε ηχητικό ντοκουμέντο με τη συνομιλία που είχε ο σταθμάρχης Λάρισας και ο μηχανοδηγός, πριν την τραγωδία στα Τέμπη.

Η συνομιλία του με τον μηχανοδηγό της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας

– Η Λάρισα ακούει;

– Ακούει. ΜΕ 47 νούμερο περνάτε κόκκινο φωτόσημο εξόδου έως φωτόσημο εισόδου Νέων Πόρων

– Βασίλη, φεύγω;

– Φεύγεις, φεύγεις

– Έγινε, καλό βράδυ

–  Καλή συνέχεια.