Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας αναφορικά με τις καταγγελίες για τη λειτουργία του προαστιακού.

Αιτία της  παρέμβασης του διευθύνοντος την  Εισαγγελία κ. Αντώνη Ελευθεριάνου αποτέλεσαν οι δημόσιες καταγγελίες εκπροσώπου της Ομοσπονδίας Σιδηροδρόμου σύμφωνα με τον οποία φωτεινή σηματοδότηση δεν υπάρχει ούτε στη διαδρομή του προαστιακού, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Εισαγγελέας στην παραγγελία του θα πρέπει να κληθεί άμεσα προς εξέταση ο εκπρόσωπος των εργαζομένων και να ζητηθούν από την εταιρεία που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Προαστιακού τα σχετικά έγγραφα προκειμένου να διαπιστωθεί αν ισχύουν όλα όσα καταγγέλθηκαν και τα οποία συνδέονται άμεσα με την  ασφαλή μετακίνηση των πολιτών.

Στο πλαίσιο της κατεπείγουσας ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης θα ερευνηθεί επίσης το αν και από ποια πρόσωπα έχει  διαπραχθεί το αδίκημα των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς.

Τη συγκεκριμένη καταγγελία για τη λειτουργία του προαστιακού έκανε ο Ηλίας Τρευλός, μέλος της ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. «Ένα κομμάτι λειτουργεί, ένα κομμάτι όχι στον άξονα αυτόν. Ακόμη και να λειτουργούσε αυτό το κομμάτι, ακριβώς επειδή χθες έγιναν πολλές αναφορές, με όλες αυτές τις απίστευτες παραλείψεις και τα κενά που υπάρχουν, δεν λύνεται το πρόβλημα.

Ο έλεγχος της κυκλοφορίας δεν αντιμετωπίζεται μόνο με 4-5 χιλιόμετρα. Πρέπει να είναι στο σύνολό του, σε πλήρη λειτουργία και να υπάρχει στο κέντρο ελέγχου συνολική εικόνα πού βρίσκεται η κάθε αμαξοστοιχία» περιέγραψε.