Σοκαριστικές είναι οι περιγραφές διασωστών και ανθρώπων που βρέθηκαν στο σημείο του φονικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Τα βαγόνια του μοιραίου τρένου ήταν μια άμορφη μάζα, ενώ οι νεκροί φαίνεται να ξεπερνούν τους 40. Η θλίψη είναι ανείπωτη για τους συγγενείς και τους φίλους θυμάτων και αγνοούμενων, που περνούν δραματικές στιγμές.

Ο Γιώργος Μαθιόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ, μιλώντας στο MEGA για την κατάσταση που επικρατεί στα Τέμπη έκανε λόγο για σκηνές βγαλμένες από ταινία.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Δύσκολη είναι και η ταυτοποίηση των θυμάτων. Θα χρειαστεί να γίνει εξέταση DNA να αναγνωριστούν τα θύματα. Συνεχίζουμε να μεταφέρουμε τα εγκλωβισμένα άτομα. Η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη, σκηνές βγαλμένες από ταινία. Εμείς λάβαμε τη κλήση στις 11.25 και σε επτά λεπτά έφτασαν τα πρώτα ασθενοφόρα και μεταφέραμε αρκετά γρήγορα τους βαριά τραυματισμένους», είπε.

«Υπήρχαν φλεγόμενα βαγόνια, πολίτες με αίματα να βγαίνουν από τα παράθυρα», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Τι είπε ο πραγματογνώμονας Εισαγγελίας για το δυστύχημα στα Τέμπη
Για τον λόγο που οδήγησε στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη μίλησε ο πραγματογνώμονας Εισαγγελίας και τεχνικός σύμβουλος ασφάλειας εργασίας και εγκαταστάσεων, Γιώργος Περιβολιώτης.

«Η εικόνα δείχνει μια σκληρή σύγκρουση αλλά και την εκδήλωση πυρκαγιάς. Το πρώτο ή δεύτερο βαγόνι που ήταν το κυλικείο κατά πάσα πιθανότητα να υπήρξε κάποια ύλη που πυροδότησε την φωτιά», είπε στο MEGA.

«Το να κινηθούν τα τρένα στην ίδια γραμμή καθιστά σαφές πως έχει γίνει ανθρώπινο λάθος. Δεν μπορεί όμως, ένα ανθρώπινο λάθος να καθορίζει ένα δυστύχημα; Το λάθος είναι δομικό. Ακόμη και ένας έμπειρος μπορεί να κάνει λάθος γι’ αυτό δεν πρέπει να στηριζόμαστε σε έναν άνθρωπο αλλά σε αυτόματα συστήματα ανίχνευσης και αποτροπής ατυχήματος αλλά και στο άνθρωπο», ανέφερε.