Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς με φινάλε «θρίλερ» ο Ολυμπιακός χάρη στο μεγάλο σουτ του Τόμας Γουόκαπ, κατάφερε να «αποδράσει» από το Περιστέρι με 87-86, διατηρώντας έτσι το αήττητό του στην Basket League.

Η «μάχη» ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν τεράστια, καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, με την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη να παλεύει μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο απέναντι στους νταμπλούχους Ελλάδος αλλά να στο τέλος να πληγώνεται από το καλάθι του Αμερικανού γκαρντ του Ολυμπιακού.

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ ήταν ο ξένος παίκτης που επιλέχθηκε να μείνει εκτός 12άδας από τον Γιώργο Μπαρτζώκα, με τον Ολυμπιακό να ξεκινάει με την κλασική του πεντάδα. Οι γηπεδούχοι έδειξαν από νωρίς πως θα βάλουν δύσκολα στους «ερυθρόλευκους», με τον Μπίλαν να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για την άμυνα του Ολυμπιακού.

Ο σέντερ του Περιστερίου του πρώτους του τέσσερις πόντους για το 6-3, με τον Ολυμπιακό να τρέχει ένα 7-0 με μπροστάρη στην επίθεση τον Παπανικολάου και να κάνει το 6-10, για να μειώσει ο Ντένμον από τα 6,75μ. Οι νταμπλούχοι Ελλάδος προηγήθηκαν με double score χάρη σε τρίποντο του Κάνααν για το 9-18. Τα πολλά λάθη όμως επέτρεψαν στους παίκτες του Βασίλη Σπανούλη να μείνουν κοντά στο σκορ και με λέι απ του Φρανσίσκο στο τέλος της περιόδου έκαναν το 20-22.

Ο Ολυμπιακός απάντησε με τρίποντο του Πίτερς με το ξεκίνημα του δεκαλέπτου για το 20-25, ωστόσο οι Περιστεριώτες με σερί 6-0 πέρασαν μπροστά (26-25). Τα λάθη συνέχισαν να έχουν μεγάλο ρόλο στο παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να δυσκολεύεται να βρει ρυθμό στο επιθετικό κομμάτι και το Περιστέρι να το εκμεταλλεύεται για να αυξήσει τη διαφορά του, αρχικά στους 5 (35-30) με καλάθι του Ραντάνοφ και στους 7 (44-37) μετά από βολές του Μπίλαν. Οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν ένα μικρό σερί 5-0, για να κλείσει το ημίχρονο με τον Ολυμπιακό να είναι πίσω στο σκορ με 2 πόντους (44-42).

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 44-42, 62-63, 86-87

Περισσότερα σε λίγο…