Ο Γιαν Εμβιλά αποτελεί έναν από τους κορυφαίους μέσους που έχουν έρθει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και πραγματοποιεί εξαιρετικές σεζόν με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο Γάλλος κεντρικός χαφ πέρσι ήταν πιθανόν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον δρόμο για την κατάκτηση του τρίτου σερί τίτλου και όπως ήταν λογικό επιλέχθηκε στην κορυφαία 11αδα της σεζόν από τους αντιπάλους του στα βραβεία ΠΣΑΠΠ, που έγιναν πριν από μερικές μέρες.

Ο Εμβιλά δεν γινόταν να λείπει από τους 11, ενώ στην πατρίδα του γνώρισε την αποθέωση από την «Equipe». Συγκεκριμένα, το γαλλικό μέσο έκανε ειδική αναφορά στον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και τα όσα έχει πετύχει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ενώ αναφέρθηκε και στην εθνική Γαλλίας και τον Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Ο λόγος που συνέβη αυτό είναι διότι θεωρείται ότι ο Εμβιλά είχε θέση στο ρόστερ των τρικολόρ για το Μουντιάλ του Κατάρ, ειδικά από τη στιγμή που δεν πήγαν λόγω τραυματισμών οι Πολ Πογκμπά και Ενγκολό Καντέ.

Ο έμπειρος Γάλλος μέσος πραγματοποιεί φοβερές σεζόν στον Ολυμπιακό και στο αφιέρωμα αναφέρεται αυτό, όπως και το ότι έχει 117 συμμετοχές, 2 πρωταθλήματα και έχει βρεθεί δυο φορές στην καλύτερη εντεκάδα της χρονιάς. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Εμβιλά έχει ήδη 22 συμμετοχές με τη φανέλα της εθνικής Γαλλίας, ωστόσο ο Ντεσάμπ δεν τον επέλεξε στο 26μελες ρόστερ για το Κατάρ.