Δεν ήταν δυνατόν να χαλάσει αυτό αντάμωμα! Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γαλλία έκανε τη δουλειά της, νίκησε με 2-0 το Μαρόκο και την Κυριακή (18/12, 17:00) θα υπερασπιστεί το στέμμα της κόντρα στην Αργεντινή.

Ο εκπρόσωπος της… νέας γενιάς στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα, Κιλιάν Εμπαπέ, κόντρα στον μυθικό Λιονέλ Μέσι που θα δώσει την τελευταία του παράσταση σε Μουντιάλ.

Και οι «μπλε» ένα βήμα από το να πετύχουν κάτι που έχει να συμβεί 60 ολόκληρα χρόνια. Να κατακτήσουν δύο σερί φορές το ιερό δισκοπότηρο, μετά τη μεγάλη Βραζιλία του Πελέ (1958-1962).

Με γκολ από τα αποδυτήρια μπήκε στο ματς η Γαλλία που ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ των Αράβων άνοιξε το σκορ με τον Ερναντές στο 5′.

Το Μαρόκο προσπάθησε να αντιδράσει και με την ώθηση του κόσμου του, κατάφερε να ανασυγκροτηθεί άμεσα, φτάνοντας κοντά στο γκολ με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών, αλλά ο Γιορίς έβγαλε το σουτ του Ουναχί.

Στο 17′ ο Ζιρού με σουτ στην κόντρα σημάδεψε το δοκάρι και τρία λεπτά μετά ο Ρεγκραγκί έχασε τον Σάις με τραυματισμό. Εμπαπέ και Βαράν είχα δύο καλές στιγμές για τη Γαλλία μέχρι το ημίχρονο και στο 44′ το Μαρόκο ισοφάρισε τα δοκάρια με απίθανο ψαλιδάκι του Ελ Γιαμίκ, με τον Γιορίς να έχει βρει λίγο την μπάλα και να της αλλάζει πορεία.

Το ματς ήταν ανοιχτό στο δεύτερο ημίχρονο, με το Μαρόκο να ψάχνει την ισοφάριση, χωρίς όμως να δημιουργεί την πολύ μεγάλη ευκαιρία. Και στο 79′ ήρθε το τελειωτικό χτύπημα.

Ο Εμπαπέ έκανε απίθανη ενέργεια και πλασέ το οποίο κόντραρε, με τον Κόλο Μουανί που μόλις είχε μπει στο ματς να σκοράρει από κοντά για το 2-0. Το Μαρόκο έψαξε ένα γκολ μέχρι και το τελευταίο λεπτό, αλλά ο Κουντέ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων έβγαλε πάνω στη γραμμή την προβολή του Αντάλα.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Ερναντές, Κονατέ, Βαράν, Κουντέ, Τσουαμενί, Φοφανά, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (79’ Κόλο Μoυανί), Εμπαπέ, Ζιρού (65’ Τουράμ).

Μαρόκο (Ουαλίντ Ρεγκραγκί): Μπόνο, Χακίμι, Μαζραουί (46’ Ατιάτ Αλά), Ελ Γιαμίκ, Νταρί, Σάις (21’ Αμαλά, 78’ Εζαλζουλί), Άμραμπατ, Ουναχί, Μπουφάλ (66’ Αμπουχλάλ), Ζιγές, Εν Νεσίρί (66’ Αμντάλα).