Η μεγάλη ώρα έφτασε. Ο πρώτος ημιτελικός του Μουντιάλ βρίσκεται προ των πυλών. Αργεντινή και Κροατία διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Lusail (21:00/ ΑΝΤ1) με μοναδικό στόχο στον τελικό της 18ης Δεκεμβρίου.

Πολλά τα αστέρια που θα παραταχθούν στον αγωνιστικό χώρο του Lusail Stadium, με τους Λιονέλ Μέσι και Λούκα Μόντριτς να κλέβουν φυσικά την παράσταση. Άλλωστε και οι δυο άσοι βρίσκονται στο Κατάρ για το last dance τους.

Καταπονημένες και οι δυο ομάδες, καθώς χρειάστηκε να φτάσουν στα πέναλτι για να κλείσουν μια θέση στον αποψινό ημιτελικό. Αρχικά, η παρέα του Ντομαγκόι Βίντα σόκαρε την Βραζιλία, αποκλείοντας την ομάδα του Τίτε στην ψυχοφθόρο διαδικασία. Από την άλλη, η αρμάδα του Λιονέλ Σκαλόνι έπαιξε με την… αυτοκτονία κόντρα στην Ολλανδία, αλλά τελικά, ο Εμιλιάνο Μαρτίνες κατέβασε ρολά στη διαδικασία των πέναλτι, χαρίζοντας την πρόκριση στην «Αλμπισελέστε».

Δεύτερος συνεχόμενος ημιτελικός για την Κροατία, που έφτασε μέχρι το τέλος του δρόμου στο Μουντιάλ της Ρωσίας (ήττα από Γαλλία στον τελικό). Στην αντίπερα όχθη, η Αργεντινή ψάχνει την επιστροφή της στον τελικό για πρώτη φορά μετά το 2014 όπου και έχασε την κούπα από τη Γερμανία.

Ακούνια και Μοντιέλ δέχθηκαν κίτρινη κάρτα στον προημιτελικό και δε θα ενισχύσουν την «Αλμπισελέστε» κόντρα στην «Χρβάτσκα». Θυμίζουμε, πως άρχοντας του αποψινού ημιτελικού έχει οριστεί ο Ιταλός, Ντανιέλε Ορσάτο.