Η Ισπανία «διάλεξε» αντίπαλο. Δεν ήθελε να πέσει πάνω στους Κροάτες και… μάλλον ήθελε να αφήσει εκτός τους Γερμανούς πριν από τα νοκ άουτ. Το ποδόσφαιρο δεν είναι πάντοτε δίκαιο, ωστόσο πολλές φορές αποδίδει δικαιοσύνη.

Τις περισσότερες φορές μάλιστα το κάνει με καθυστέρηση. Αυτή τη φορά όμως η στρογγυλή… Θεά το έκανε άμεσα. Τόσο άμεσα που ο ποδοσφαιρικός πλανήτης βρίσκεται σε «σοκ». Το Μαρόκο «τέζαρε» τους Ισπανούς (3-0 πέναλτι, 0-0 κ.δ.) στο Μουντιάλ και κατάφερε να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Κόντρα στους Ισπανούς που τους… διάλεξαν. Κόντρα σε ένα από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης, το Μαρόκο έριξε τη «βόμβα» του και εξασφάλισε την παρουσία του στους «8», όπου θα περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Πορτογαλία – Ελβετία.

Μετά τη μεγάλη νίκη κόντρα στους Βέλγους, το Μαρόκο «λύγισε» ακόμη μια δύναμη. Και μάλιστα το έκανε ξανά με ποδόσφαιρο. Μπορεί να πήρε την πρόκριση χάρη στον Μπόνο που έπιασε δύο πέναλτι στη… ρωσική ρουλέτα, ωστόσο στα 120 λεπτά παιχνιδιού, το Μαρόκο ήταν καλύτερο, έχοντας τις περισσότερες καθαρές ευκαιρίες.

Οι Αφρικανοί δεν… μάσησαν ούτε στη διαδικασία των πέναλτι. Ίσα, ίσα δηλαδή. Οι ποδοσφαιριστές του Μαρόκου βγήκαν μπροστά και έδειξαν… καρύδια ξανά, την ώρα που οι Ισπανοί έμοιαζαν «τρακαρισμένοι» από το άγχος και την πίεση.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε δεν είχε ούτε έναν εύστοχο εκτελεστή. Ο Μπόνο έβγαλε δύο πέναλτι, ο Σαράμπια έστειλε το ένα στο δοκάρι και ο Χακίμι «κλείδωσε» την πρόκριση, σφραγίζοντας τη νίκη με 3-0 στη διαδικασία των πέναλτι, μετά από 120 λεπτά παιχνιδιού χωρίς σκορ…

ΜΑΡΟΚΟ (Βαλίντ Ρεγκραγκί): Μπόνο, Χακίμι, Μαζραουί (82’ Σαμπίρι), Αγκέρ (84’ Ελ Γιαμίκ), Σάις, Άμραμπατ, Ουναχί (120’ Μπενούν), Αμαλά (82’ Σεντίρα), Ζιγές, Μπουφάλ (66’ Εζαλζουλί), Εν Νεσιρί (82’ Ατιάτ Αλάχ).

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Άλμπα (98’ Μπαλντέ), Γιορέντε, Ρόδρι, Λαπόρτ, Μπούσκετς, Πέδρι, Γκάβι (63’ Σολέρ), Όλμο (98’ Φάτι), Φεράν Τόρες (76’ Νίκο Ουίλιαμς, 119’ Σαράμπια), Ασένσιο (63’ Μοράτα).