Στην καταβολή επιπλέον οδοιπορικών στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων προχωράει το υπουργείο Άμυνας. Όπως ανακοίνωθηκε στο στρατιωτικό προσωπικό θα καταβληθούν επιπλέον οδιοπορικά έξι ημερών και στο πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων επιπλέον οδοιπορικά τεσσάρων ημέρων.

Μια μέρα μετά τις ανακοινώσεις για τα 600 ευρώ σε αστυνομικούς – λιμενικούς

«Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου θα καταβληθούν επιπλέον οδοιπορικά έξοδα έξι (6) ημερών στο Στρατιωτικό Προσωπικό και τεσσάρων (4) ημερών στο Πολιτικό Προσωπικό στο πλαίσιο υπηρεσιακών κινήσεων» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Οι ανακοινώσεις αυτές του υπουργείου Άμυνας έρχονται μία μέρα μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για έκτακτο επίδομα το Δεκέμβριο 600 ευρώ στους αστυνομικούς και τους λιμενικούς υπαλλήλους.

«Όλο το μάχιμο προσωπικό θα λάβει 600 ευρώ οριζόντια ενίσχυση το Δεκέμβριο μαζί με τη μισθοδοσία του ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης» δήλωσε χτες ο κ. Μητσοτάκης από την Τρίπολη.

Timing

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις αφενός λόγω του «timing» καθώς ο «μποναμάς» στους αστυνομικούς ανακοινώθηκε τη στιγμή που ένας 16χρονος Ρομά χαροπαλεύει στο νοσοκομείο από αστυνομικά πυρά.

Από την άλλη μεριά, αντιδράσεις προκαλούνταν και από το γεγονός ότι το εφάπαξ αυτό επίδομα των 600 ευρώ δεν περιλάμβανε το σύνολο των ενστόλων αλλά μόνο ένα μέρος των Σωμάτων Ασφαλείας.

Επέκταση στους στρατιωτικούς

Μάλιστα ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης ζήτησε σήμερα την επέκταση του επιδόματος των 600 ευρώ και στους στρατιωτικούς, χαρακτηρίζοντας ωστόσο «προεκλογικό» το έκτακτο αυτό επίδομα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Είναι θετικό το γεγονός ότι δίνεται επίδομα ύψους 600 ευρώ σε αστυνομικούς και λιμενικούς. Θεωρώ, ωστόσο, ότι αυτό θα έπρεπε να επεκταθεί και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικά τώρα που βρισκόμαστε σε μία πολύ κρίσιμη εθνική συγκυρία. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων περιφρουρούν την πατρίδα σε μόνιμη βάση. Είναι λοιπόν πλέον καιρός, να αφήσουμε τα ευχολόγια και να τους ανταμείψουμε έμπρακτα για την προσφορά τους» τόνισε ο κ. Κατρίνης.