« Α δείτε την αγαπητή μου Κυρίαν Ισοψάλτου
Πείτε της πως θα φέρνω τ’ ωροσκόπιο μοναχή μου:
Πρέπει να φυλαγόμαστε πολύ στον καιρό μας»

(T. S. Eliot, Η έρημη χώρα (μετάφραση Γιώργου Σεφέρη)

Έλαβα λοιπόν από την κυρία Σόζοστρις – τη διάσημη χαρτομάντισσα, την πιο σοφή γυναίκα της Ευρώπης – το ωροσκόπιο του μήνα και το δημοσιεύω.

«Ο ήλιος ατενίζει τον Σκορπιό ανεβασμένος στην δύναμη της πρώτης του μοίρας. Από το φιλιατρό του πηγαδιού ανυπομονεί να δοκιμάσει τις ποιότητες του νερού. Ο Σκορπιός είναι πηγαδίσιο νερό, κυλάει στις φλέβες της γης. Εξερευνά τα βάθη, τις διόδους, τις πτυχές, τις ρήξεις, τις διακλαδώσεις, το όριο.
Οι διαδρομές του είναι άγνωστες όσο και απρόβλεπτες. Ωστόσο, ως περιεχόμενο έχει ανάγκη το τοίχωμα, τη φόρμα, διαφορετικά σκορπίζεται. Το συναντάμε να κουρνιάζει στον πάτο ενός πηγαδιού, σαν ένα ζώο που κρύβεται από το θάνατο, αλλά βλέπουμε μόνο την πλάτη του. Οι προθέσεις του παραμένουν κρυφές. Κάποτε ύποπτες, γιατί τα πάρε δώσε με τα έγκατα τρομάζουν. Και ας εκκινούν από το φόβο της θνητότητας: το θνητό νερό που αγωνίζεται να γίνει αθάνατο.
Άλλες φορές, το σκληρό νερό: ταυτίζεται με αυτό που δεν μπορεί να διασχίσει, στέκεται ενεό μπροστά στην αρραγή επιφάνεια της πέτρας. Αν καταφέρει να φωνάξει το όνειρό του, καταφέρνει και να μεταμορφωθεί. Τότε γίνεται υγρό πυρ, λάβα που ξεχειλίζει και σκεπάζει τα πάντα στο πέρασμά της. Καταστροφή και αναγέννηση είναι τα δυο μαγικά κόλπα του εκδικητή Σκορπιού.
Και βέβαια, εξυπακούεται ότι είναι μοναχικός! Αλλά δεν είναι μόνος. Τις νύχτες η Σελήνη επισκέπτεται τα μυστικά πηγάδια. Ρίχνει τα νυχτικά της στο νερό. Ο Σκορπιός ανταποκρίνεται σαν καλολαδωμένη μηχανή πολλαπλοτήτων. Οι γυναίκες του χαρίζουν τη φήμη του εραστή, αλλά το πηγάδι τις καταπίνει…»