Οι ειδήσεις για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ της Βρετανίας κυριάρχησαν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σε όλο τον κόσμο, την Πέμπτη.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δήλωσαν ότι οι γιατροί της «ανησυχούν» για την υγεία της και συνέστησαν να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση στο κάστρο Balmoral.

Η 96χρονη επικεφαλής του κράτους – η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας – έχει προβλήματα υγείας από πέρυσι, τα οποία την δυσκολεύουν να περπατήσει και να σταθεί όρθια.

Η βασίλισσα – μια αναγνωρίσιμη φιγούρα για δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο – διανύει το έτος του πλατινένιου ιωβηλαίου της, που σηματοδοτεί τα 70 χρόνια από τότε που διαδέχθηκε τον πατέρα της, βασιλιά Γεώργιο ΣΤ’, το 1952 στον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όλα τα παιδιά της – ο διάδοχος του θρόνου πρίγκιπας Κάρολος, 73 ετών, η πριγκίπισσα Άννα, 72 ετών, ο πρίγκιπας Άντριου, 62 ετών, και ο πρίγκιπας Εδουάρδος, 58 ετών, βρίσκονται στο Balmoral, δήλωσαν βασιλικοί αξιωματούχοι.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι – είναι είτε ήδη στο πλευρό της, είτε καθ’ οδόν, σύμφωνα με αναφορές.

Οι εφημερίδες σε όλη την Κοινοπολιτεία – από τον Καναδά έως την Αυστραλία – σε όλη την Ευρώπη και αμέτρητες άλλες σε όλο τον κόσμο, μοιράστηκαν την Πέμπτη την είδηση με τους αναγνώστες τους.

The Sydney Morning Herald (Αυστραλία)

Toronto Star (Καναδάς)

Bild (Γερμανία)

La Repubblica (Ιταλία)

El Pais (Ισπανία)

ANSA (Ιταλία, Πρακτορείο ειδήσεων)

Le Monde (Γαλλία)

Le Figaro (Γαλλία)

Liberation (Γαλλία)

Frankfurten Allgemeine (Γερμανία)

Arab News (Σαουδική Αραβία)

The Times of Israel (Ισραήλ)