Προετοιμασία 10’ Ψήσιμο 10’

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

4 φέτες ψωμί χωριάτικο

8 γαύροι φιλεταρισμένοι

2 ντομάτες ώριμες

2 ml ξίδι

100 ml ελαιόλαδο

λίγα φύλλα μαΪντανός ψιλοκομμένος

1 κ.γλ. ρίγανη,

1 πρέζα πιπέρι καγιέν

Χυμός από μισό λεμόνι

Αλάτι

4- 5 κλαδάκια κρίταμο τουρσί για το σερβίρισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κόβουμε τις φέτες ψωμιού στη μέση. Πασπαλίζουμε με λάδι, αλάτι και ρίγανη και ψήνουμε στο φούρνο για 5’ να ξεροψηθούν.

Τρίβουμε τις ντομάτες στην χοντρή πλευρά του τρίφτη και τοποθετούμε τον πολτό σε μία ψιλή σίτα να φύγουν τα πολλά υγρά.

Σε μια λεκάνη, βάζουμε τη σουρωμένη ντομάτα, ξίδι, λίγο μαϊντανό, λίγη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα πιάτο, στρώνουμε τον γαύρο και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι καγιέν και λίγες σταγόνες λεμόνι και τον αφήνουμε να μαριναριστεί λίγα λεπτά.

Συναρμολόγηση: σε κάθε μισή φέτα, αλείφουμε μια κουταλιά της σούπας ντομάτα και στρώνουμε 2 φιλετάκια γαύρου. Γαρνίρουμε με λίγο κρίταμο, και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι χοντρό.