Ψευδή φέρεται να χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για καταστροφή φακέλων και αρχείων παρακολούθησης, ο νυν διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης κατά την ακρόασή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που συνεδριάζει με αντικείμενο τις υποκλοπές.

Ψευδέστατα

Ο Θεμιστοκλής Δεμίρης κλήθηκε να απαντήσει αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα που ισχυρίζονται πως η ΕΥΠ καταστρέφει το τελευταίο διάστημα έντυπο και ψηφιακό υλικό παρακολουθήσεων και σύμφωνα με πληροφορίες χαρακτήρισε τα σχετικά δημοσιεύματα ψευδέστατα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ανέφερε ωστόσο ότι εφόσον δεν προκύψει κάτι από μία παρακολούθηση, τότε το υλικό καταστρέφεται μετά από ένα διάστημα.

Νωρίτερα η εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, είπε ότι η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη είχε τις υπογραφές πέντε στελεχών της ΕΥΠ.

Πάνω από 140 αιτήματα έχουν απορριφθεί

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η κυρία Βλάχου φέρεται να είπε στην επιτροπή ότι το τελευταίο διάστημα είχε απορρίψει πάνω από 140 σχετικά αιτήματα για παρακολουθήσεις και υπογράμμισε πως για να προχωρήσει ένα τέτοιο αίτημα χρειάζεται πέντε υπογραφές, κάνοντας λόγο για «ουσιαστικό έλεγχο» των αιτημάτων.

Η κυρία Βλάχου είπε ακόμα ο έλεγχος πριν από κάθε παρακολούθηση είναι ουσιαστικός – καθώς και ότι έχει ζητήσει να προσκομίζονται όλα τα στοιχεία που επιβάλλουν μία επισύνδεση προσθέτοντας ότι αν αυτά δεν είναι αρκετά, τότε απορρίπτεται το αίτημα της ΕΥΠ.