Αν το δούμε και λίγο από την ανάποδη αυτό που συνέβη στο ματς με την Σλόβαν, μάλλον προβληματισμένοι πρέπει να είμαστε που ο Ολυμπιακός χρειάστηκε τον 35χρονο Ελ Αραμπί και τον σχεδόν 38χρονο Βαλμπουενά για να ισοφαρίσει τους Σλοβάκους.

Κι αν αναλογιστούμε ότι ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 86’ και στο 89’ λίγο έλειψε να γίνει το 1-2, ο προβληματισμός γίνεται ακόμα μεγαλύτερος.

Δεν είναι καλά η ομάδα, είναι πασιφανές αυτό και τη μεταμόρφωση θα ήταν παράλογο να την περιμένουμε από τη μια μέρα στην άλλη. Απλώς ακόμα και σε αυτήν την άσχημη αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται ο Ολυμπιακός, είναι ανεπίτρεπτο να κινδυνεύει με εντός έδρας ήττα από ομάδες όπως η Σλόβαν Μπρατισλάβας. Είναι ανεπίτρεπτο να παίζεις με τους Σλοβάκους, που έχουν έξι φορές χαμηλότερο μπάτζετ από σένα, και να χρειάζεται ο Βατσλίκ να σε σώσει από δυο τετ α τετ για να γλιτώσεις το κάζο.

Θα πει κανείς βέβαια ότι όταν δεν είσαι καλά ακόμα κι από τέτοιες ομάδες μπορεί να πάθεις ζημιά και δεν θα έχει άδικο. Πλέον, όμως, τα περιθώρια έχουν στενέψει. Είτε είναι αγωνιστικό το πρόβλημα (που είναι) είτε είναι ψυχολογικό (που επίσης είναι, καθώς φαίνεται ξεκάθαρα πως στην ομάδα υπάρχει μεγάλο έλλειμμα αυτοπεποίθησης αυτήν την στιγμή), ο Ολυμπιακός πρέπει να μαζέψει τα κομμάτια του και να πάει να προκριθεί μέσα στην Μπρατισλάβα. Αν είχε ηττηθεί στο Καραϊσκάκη, κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ δύσκολο. Όχι πως με την ισοπαλία θα έχει εύκολο έργο, αλλά αν μη τι άλλο έχει αρκετές πιθανότητες να τα καταφέρει.

Και ξέρετε κάτι; Προσωπικά θέλω όσο τίποτα άλλο αυτήν την πρόκριση όχι για να παίξει σόνι και ντε στους ομίλους του Europa η ομάδα. Αν ο τωρινός Ολυμπιακός, άλλωστε, κοιταχτεί στον καθρέφτη, θα καταλάβει ότι για το Conference είναι αυτήν τη στιγμή. Ελπίζουμε ότι τα δεδομένα θα διαφοροποιηθούν προς το καλύτερο όταν ολοκληρωθεί το ρόστερ βέβαια, αλλά κι όταν θα αρχίσει να αποδίδει καρπούς η δουλειά του νέου προπονητή, αλλά αυτήν τη στιγμή για το Conference είναι η ομάδα.

Η πρόκριση στην Μπρατισλάβα όμως πρέπει να έρθει και για να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί φέτος στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός, αλλά και για να εξασφαλίσει ότι θα παίξει σε ευρωπαϊκό όμιλο.

ΥΓ. Προσωπικά είμαι πολύ απογοητευμένος από κάποιους παίκτες (αρκετούς παλιούς, αλλά και έναν καινούριο), αλλά το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει αυτήν τη στιγμή ο οργανισμός του Ολυμπιακού είναι να κάψει το υλικό της ομάδας. Το τονίζω ότι θα πρόκειται για το μεγαλύτερο λάθος, και γι’ αυτό ακριβώς μπήκε και ο τίτλος από το συγκεκριμένο υστερόγραφο.