Τεράστιες διαστάσεις έχει λάβει η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στο Νταού Πεντέλης με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής ολοένα να αυξάνονται.

Είναι χαρακτηριστικό πως πάνω από 400 πυροσβέστες αλλά και πολλοί εθελοντές επιχειρούν αυτή τη στιγμή στο πύρινο μέτωπο, το οποίο έχει αναγκάσει να εκκενωθούν Ντράφι, Ανθούσα, Διώνη και Δασαμάρι.

Μάλιστα, τη δραματική διάσωση μιας γυναίκας που εγκλωβίστηκε στο σπίτι μαζί με το μικρό παιδί της περιέγραψε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο εθελοντής πυροσβέστης Πέτρος Παπαδόπουλος.

Η γυναίκα, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο που εξακολουθεί να βρίσκεται στο φλεγόμενο Ντράφι, ευτυχώς διασώθηκε μαζί με τη βοήθεια από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

«Η γυναίκα ήταν πανικόβλητη, η φωτιά πέρασε από δίπλα» περιέγραψε αναφέροντας πως το σπίτι της δεν κάηκε. Παράλληλα ανέφερε πως δεν έχει αντιληφθεί μέχρι ώρας καμμένα σπίτια.

Οι εθελοντές έσπευσαν να την εντοπίσουν αφότου ενημερώθηκαν από τον σύζυγό της πως δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί της τηλεφωνικά. Ο κ. Παπαδόπουλος συνόψισε πως η κατάσταση στο Ντράφι είναι πολύ δύσκολη.

Δείτε όσα είπε