Tην παγκόσμια πρεμιέρα της στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι θα κάνει η ταινία του Χρήστου Πασσαλή, «Ησυχία 6-9». Το φεστιβάλ που φέτος γιορτάζει την 56η του χρονιά διεξαγωγής του θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο.

Πριν από λίγο καιρό ο κ. Πασσαλής συστήθηκε στο κοινό ως κινηματογραφικός σκηνοθέτης, με την ταινία «Η πόλη και η πόλη» που συνυπέγραψε με τον σκηνοθέτη Σύλλα Τζουμέρκα. Η «Ησυχία 6-9» είναι η πρώτη ταινία που υπογράφει μόνος του ως σκηνοθέτης. Ως κινηματογραφικός ηθοποιός, ο κ. Πασσαλής έχει συμμετάσχει εκτός άλλων στις ταινίες «Κυνόδοντας», «Χώρα Προέλευσης» και «Μαύρο Λιβάδι». Επίσης, είναι ένας από τους συνιδρυτές της πρωτοποριακής θεατρικής ομάδας blitz που δημιουργήθηκε το 2002.

Η σύνοψη, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της παραγωγής, της ταινίας «Ησυχία 6-9», είναι η εξής: «Ένας άντρας και μια γυναίκα, ο Άρης και η Άννα, συναντιούνται τυχαία σε μια μικρή, παραθαλάσσια πόλη. Είναι οι μόνοι ξένοι σε μια πόλη γεμάτη με κεραίες που εκπέμπουν τις φωνές των Εξαφανισμένων, κατοίκων της που έχουν χαθεί ξαφνικά και αδικαιολόγητα. Καθώς παρακολουθούμε την καθημερινή ζωή και τις παράξενες τακτικές που έχουν επινοήσει αυτοί που έμειναν πίσω προκειμένου να επικοινωνήσουν με τους Εξαφανισμένους, η Άννα και ο Άρης ερωτεύονται. Λίγες μέρες μετά, η Άννα εξαφανίζεται.»

Εκτός από τον ίδιο τον σκηνοθέτη (και συνσεναριογράφο με την Ελένη Βεργέτη), στην ταινία παραγωγής Μαρίας Δρανδάκη, εκτός άλλων παίζουν οι Αγγελική Παπούλια, Σοφία Κόκκαλη, Μαρία Σκουλά, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Βασίλης Καραμπούλας, Θανάσης Δήμου, Ράνια Οικονομίδου και ο Σύλλας Τζουμέρκας.