Τα πρώτα στοιχεία της προεκλογικής του τακτικής των προσεχών μηνών αναδεικνύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας ήδη θέσει τον κομματικό μηχανισμό και τους βουλευτές της ΝΔ σε εγρήγορση.«Θα είμαστε σε διαρκή κομματική εγρήγορση. Δώδεκα μήνες δεν είναι πολλοί. Το γνωρίζετε καλά. Ουσιαστικά το κόμμα μπαίνει πια στον τελευταίο χρόνο πριν από τις εθνικές εκλογές του 2023» σημείωσε ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη νέα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ την προηγούμενη Τετάρτη, σημειώνοντας ταυτόχρονα: «Δεν υπάρχει κυβέρνηση χωρίς κόμμα, δεν υπάρχει κόμμα χωρίς την κοινωνία». Η «στρατηγική της εγρήγορσης» θα ξεδιπλωθεί μέσα σε ένα πολωμένο πολιτικό και κοινωνικό κλίμα, το οποίο τροφοδοτείται από τις εξελίξεις στην ενέργεια, που με τη σειρά τους πυροδοτούν τον πληθωρισμό και χτυπούν το πορτοφόλι των πολιτών.

Στον απόηχο μίας εβδομάδας με έντονη κομματική δραστηριότητα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφήνει να διαφανούν οι κυρίαρχες επιδιώξεις του για το επόμενο 12μηνο.Αυτές ορίζονται από τρεις βασικούς άξονες:

Τη στρατηγική της πρώτης κάλπης. Την αποφυγή της εμπλοκής σε μία τοξική αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του. Την τήρηση μίας μετριοπαθούς στάσης έναντι του ΠαΣοΚ-ΚΙΝΑΛ.

Διαβάστε περισσότερα στο αναλυτικό ρεπορτάζ του Αγγελου Κωβαίου στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί