Με τη συμμετοχή να φτάνει ή και να ξεπερνάει τις 150.000 ψήφους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβει την ικανοποίησή του. Ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε ομιλία από την Κουμουνδούρου με το βλέμμα στις εθνικές κάλπες.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για ένα «ιστορικό βήμα για την πατρίδα μας που το έχει ανάγκη». Ο ίδιος αναφέρθηκε στις εκλογές του 2019 λέγοντας ότι παρά την ήττα το μεγάλο ποσοστό που έδωσε ο ελληνικός λαός στον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μια εντολή μετασχηματισμού ώστε να αντικατασταθεί ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 μελών με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ των εκατοντάδων χιλιάδων.

«Σήμερα έγινε ένα αποφασιστικό βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση χάρη στη συμμετοχή των πάνω από 150.000 που προσήλθαν στις κάλπες, με την ένταξη πάνω από 110.000 μελών στις γραμμές μας, με πάνω από 172.000 πλέον μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα των μελών, που σήμερα άπλωσε τις ρίζες του σε κάθε χώρο, σε κάθε γειτονιά. Γίναμε σήμερα το κόμμα με τα περισσότερα ενεργά μέλη στην Ελλάδα, και ταυτόχρονα ένα από τα μαζικότερα κόμματα της Αριστεράς στην Ευρώπη».

Θα είμαστε το πρώτο κόμμα

Ο Αλέξης Τσίπρας, ευχαρίστησε τα 3000 μέλη της εφορευτικής επιτροπής, τα χιλιάδες μέλη που εργάστηκαν για αυτήν τη διαδικασία, τον γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλο, αλλά και όσους προσήλθαν στις κάλπες.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 μελών τότε κέρδισε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών σήμερα θα είναι σίγουρα πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές όποτε κι αν αποφασίσει να στήσει κάλπες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να ξαναφέρουμε την ελπίδα και τη δικαιοσύνη στην πατρίδα μας», σημειώνοντας τέλος ότι τώρα ξεκινάει ένας μεγάλος αγώνας.

Δείτε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα: