Στην Αριστερά και τις επιλογές της επικεντρώθηκε στην ομιλία του στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

«Η παράταξη μας βρέθηκε παντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας» ανέφερε ο κ. Βορίδης, υποστηρίζοντας ότι «αν ακούγαμε την Αριστερά η χώρα θα είχε γίνει σοβιετικό καθεστώς».

«Σε μια άλλη ιστορική φάση αυτοί που θα έπρεπε να είχαν διδαχθεί δεν διδάχθηκαν. Κάποιοι φώναζαν “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο” στον Κωνσταντίνο Καραμανλή που έβαζε τη χώρα στην ΕΕ. Πάλι βρέθηκαν στη λάθος πλευρά της Ιστορίας. Βρίσκονται συνεχώς στη λάθος πλευρά της ιστορίας και συνεχώς επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη. Οι ίδιοι ήταν εκείνοι που εν συνεχεια έπαιξαν την τύχη της Ελλάδας στα ζάρια όταν μας έλεγαν ότι είμαστε γερμονοτσολιάδες γιατί παλεύαμε να κρατήσουμε την χώρα στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. Αυτή η παράταξη κράτησε όρθια της χώρα σε εκείνες τις δύσκολες ώρες» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Παράλληλα, ο Μάκης Βορίδης εξήγησε τους λόγους που οδηγούν την Αριστερά στις λάθος επιλογές. «Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Γιατί πάντα βρίσκονται στη λάθος πλευρά της ιστορίας; Δεν έχουν μήπως τόσους πολλούς διανοούμενους μαζί τους; Δεν έχουν μήπως τόσους πολλούς καλλιτέχνες να τους στηρίζουν; Δεν έχουν μήπως μεγάλη ηγεμονία σε όλους τους ιδεολογικούς μηχανισμούς; Μία πολύ απλή απάντηση. Γιατί υποστηρίζουν τις λάθος ιδέες. Είναι οι ιδέες τους που είναι λάθος που τους οδηγούν κάθε φορά στη λάθος πλευρά της Ιστορίας» τόνισε.

«Νέο κράτος που ανατρέπει τα στερεότυπα»

«Στην πραγματικότητα η άλλη πλευρά, η αντίπαλη παράταξη, κατανόησε σε βάθος την αξία των ιδεολογικών μηχανισμών. Προσπάθησε να τους ελέγξει» πρόσθεσε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αλλαγή πολιτικής που προωθεί στο δημόσιο η Νέα Δημοκρατία.

«Έχει σημασία αν είσαι καλός ή κακός; Αν δουλεύεις λίγο ή πολύ. Όποιος πετυχαίνει τους στόχους του να έχει μπόνους παραγωγικότητας. Στη διαδρομή καριέρας του όλα αυτά αποκτούν σημασία. Αντί να βαλτώνεις σε μία θέση, έχει ένα μηχανισμό κινητικότητας που μπορεί να ελπίζει ότι μπορεί να πάει καλύτερα.

Χτίζεται μια διαφορετική αντίληψη; Είναι πιο κοντά στις δικές μας αξίες αυτός ο εργαζόμενος κόσμος; Η απάντηση είναι ναι. Να η δουλειά που κάνουμε στη δημόσια διοίκηση» τόνισε και επανέλαβε ότι το κόμμα του φτιάχνει «ένα νέο κράτος που ανατρέπει για δεκαετίες δομημένα στερεότυπα».

Ακόμα, ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της διαφθοράς, εκεί που φάνηκε –όπως σημείωσε- άλλη μια αδυναμία της Αριστεράς. «Τι μας έλεγαν; Μας έλεγαν αντί να αναζητήσω τα αίτια της διαφθοράς έχω μια θεωρία για το πώς λειτουργεί. Προσπαθώ να κατασκευάσω τα γεγονότα έτσι ώστε να ταιριάζουν στη θεωρία» σημείωσε.

«Είπαν ότι θα πατάξουν τη διαφθορά. Κάνανε εξεταστικές επιτροπές. Η εξεταστική για τη novartis κατέληξε στη σκευωρία. Έχουν απαλλαγεί όλοι οι εμπλεκόμενοι και έχουμε έναν κατηγορούμενο, τον κ. Παπαγγελόπουλο, που την ενορχήστρωσε. Το αποτέλεσμα επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν η χώρα στη διεθνή κατάταξη διαφθοράς να κατρακυλήσει 11 μονάδες και με όσα καναμε εμείς να τις καλύψουμε και να κερδίσουμε ακόμα δύο» πρόσθεσε.

«Μας περιμένουν σκληρές μάχες για το πολιτικό μας πρόγραμμα αλλά κυρίως για την υπεράσπιση των διαχρονικών αξιών μας, του έθνους και της ελευθερίας» κατέληξε ο Μάκης Βορίδης.