Ο Τάκης Θεοδωρικάκος στη θεματική ενότητα «Ασφάλεια για όλους» στη δεύτερη μέρα του συνεδρίου της ΝΔ, ξεκίνησε κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο, που ακόμα όπως είπε εισέρχονται μετανάστες.

Η κυβέρνηση από τον Μάρτιο του 2020 έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα για να «φυλαχτούν τα σύνορα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε επενδύοντας στη συνεργασία μας με τη Frontex και την πρόσληψη περισσότερων συνοριοφυλάκων».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης αναφορικά με την ασφάλεια της πόλης, σημειώνοντας ότι πλέον «έχουν γίνει πράξη όλα αυτά που είχαμε υποσχεθεί».

Η αστυνομία δίπλα στον πολίτη

«Η αστυνομία βρίσκεται δίπλα στον πολίτη. Αποσύραμε αστυνομικούς από γραφειοκρατικά πόστα για να βρίσκονται εκεί που είναι η θέση τους». Αναφέρθηκε ακόμα στην εκπαιδευση των ΔΙΑΣ και στη σύλληψη παράτυπων μεταναστών.

«Κάνουμε πράξη την ασφάλεια στα πανεπιστήμια. Δεκάδες ήταν οι περιπτώσεις παρέμβασης αστυνομικών σε πανεπιστημιακά ιδρύματα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ΑΠΘ που μπήκε τέλος σε μια ψευδοκατάληψη για να γίνει βιβλιοθήκη».

«Γίνονται πράξη οι 400 ειδικοί φρουροί στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Κάναμε πράξη την ενισχυμένη παρουσία της ΕΛ.ΑΣ σε τουριστικούς προορισμούς και αεροδρόμια».

«Κάνουμε πράξη τα μέτρα για  την πάταξη του χουλιγκανισμού. Κάνουμε πράξη την αποτελεσματικότητα εξιχνίασης των εγκλημάτων».

Χρωστάμε στον Έλληνα αστυνομικό

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ακόμα ότι: «Προβάλουμε την ανθρωπιά των αστυνομικών που έχουν σημαντική κοινωνική συνεισφορά. Βρισκόμαστε δίπλα τους. Χρωστάμε ως χώρα ως κοινωνία και ως κράτος στον Έλληνα αστυνομικό για την τεράστια συμβολή του τα τελευταία χρόνια».

Έχουμε ήδη αποτελέσματα: Χαμηλή εγκληματικότητα, κλοπές, ληστείες διαρρήξεις. Αυτό αποτελεί ξεκάθαρο και πανίσχυρο πλεονέκτημα της ΝΔ έναντι της αντιπολίτευσης στις πράξεις και όχι στα λόγια.

«Η ατζέντα της ασφάλειας δεν είναι μια ακροδεξιά ατζέντα», σημείωσε και πρόσθεσε «κάνουμε πράξη μία αστυνομία αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα και φιλική απέναντι στους πολίτες».

Με αυτοδύναμη ΝΔ

Τέλος έκανε αναφορά στην αβεβαιότητα και τη ρευστότητα της περιόδου, σημειώνοντας πως οι Έλληνες έχουν «ανάγκη από σιγουριά και σταθερότητα, έχουν ανάγκη από την παράταξη της ΝΔ και τον πρωθυπουργό της ευθύνης, τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

«Δεν είναι ώρα για αποτυχημένα πειράματα», τόνισε. «Όταν έρθει η ώρα των εκλογών, οι Έλληνες με γνώση και κρίση θα απαντήσουν θετικά. Ο δρόμος της ευημερίας για τους πολλούς περνά από την αυτοδυναμία της κυβέρνησης» κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.