Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Βαγγέλης Μεϊμαράκης ξεκίνησε την εναρκτήρια ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ, στέλνοντας μήνυμα ενότητας και εγρήγορσης για την γαλάζια παράταξη ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και αντιπρόεδρος του ΕΛΚ σήμανε προεκλογικό συναγερμό καλώντας όλα τα μέλη να βγουν στις γειτονιές και να βρεθούν δίπλα στους πολίτες, θυμίζοντας ότι η ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια βρέθηκε στο πλευρό της κοινωνίας.

Να βρεθούμε στις γειτονιές

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε τους κινδύνους του λαϊκισμού ενώ σημείωσε ότι «είναι δεδομένο ότι είμαστε καλύτεροι από την προηγούμενη κυβέρνηση» Για αυτόν τον λόγο κάλεσε τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος να βρεθούν από αύριο στις γειτονιές.

«Μετά την ανακοίνωση των οικονομικών μέτρων στήριξης της κυβέρνησης δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι στεκόμαστε δίπλα στον πολίτη», τόνισε.

«Η ΝΔ ήταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας», είπε και έκανε αναφορά στον ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνο Καραμανλή. Στη συνέχεια μίλησε για όλους τους πρωθυπουργούς της ΝΔ που είχαν τη δική τους σημαντική συνεισφορά στην ιστορία της παράταξης, σημειώνοντας ότι ξέρουμε να δίνουμε μάχες στέλνοντας μήνυμα ενότητας.

Δεν έλειψε και η αναφορά στη νεολαία που στηρίζει τη ΝΔ ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΔΑΠ θα κερδίσει στις φοιτητικές εκλογές, τοποθέτηση που χειροκροτήθηκε θερμά από τους νέους του κόμματος.

Να μην σκεφτούμε τι έκανε το κόμμα για εμένα

«Σε αυτήν τη μάχη ένας είναι ο στρατηγός» ανέφερε «και θα αναδειχτεί από αυτό το συνέδριο για να μας καθοδηγήσει στη νέα νίκη».

«Μπορεί όλα αυτά τα χρόνια να υπήρξαν και κάποιες πικρίες, ή να έγιναν και κάποιες αστοχίες. Αλλά τώρα καλώ όλους να σκεφτούν όχι τι έκανε το κόμμα για εμένα αλλά τι θα κάνουμε όλοι εμείς για την Ελλάδα», ανέφερε στο τέλος της τοποθέτησης του, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι ενόψει των εκλογών χρειάζεται ενότητα και συστράτευση.