Εντολή στους στρατιώτες να πυροβολήσουν και να εξοντώσουν ουκρανούς πολίτες κοντά στη Μαριούπολη ακούγεται να δίνει ρώσος στρατιωτικός διοικητής, σύμφωνα με ηχητικό ντοκουμέντο που περιήλθε στην κατοχή του Κιέβου από υποκλοπή ενδοεπικοινωνίας.

Στο ντοκουμέντο που παρουσιάζουν οι «Times του Λονδίνου» και κατέγραψαν οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, ένας στρατιώτης -ο οποίος δεν κατονομάζεται- ακούγεται να λέει: «Δυο άνθρωποι βγαίνουν από το δασάκι, φοράνε πολιτικά ρούχα».

Λέει, επίσης, ότι βλέπει ένα όχημα, αλλά δεν μπορεί να διακρίνει αν είναι πολιτικό ή στρατιωτικό.

«Καθαρίστε τους όλους» ακούγεται να φωνάζει ο διοικητής του, λέγοντας ότι δεν έχει σημασία αν είναι άμαχοι ή όχι. «Όλους» επαναλαμβάνει, για να πάρει την απάντηση του στρατιώτη: «Ελήφθη».

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, το περιστατικό εκτιμάται ότι έλαβε χώρα σε ένα χωριό κοντά στη Μαριούπολη.

Στο ίδιο ηχητικό απόσπασμα, ένας άλλος ρώσος στρατιώτης ακούγεται να εκφράζει παράπονα ότι οι αντίπαλοι είναι πολύ περισσότεροι και πως οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν υποστήριξη από τη Μόσχα.

«Είναι 150.000 στρατιώτες!» ακούγεται να λέει για τους Ουκρανούς, για να προσθέσει: «Κι εμείς είμαστε μόλις 3.000… Είναι στα αριστερά μας, στα δεξιά μας, μας περικυκλώνουν, γαμώτο! Είναι τόσο πολλοί κι εμείς τόσο λίγοι. Δεν έχουμε υποστήριξη, δεν έχουμε αεροπορία, δεν έχουμε τίποτα».

Το ηχητικό ντοκουμέντο