Την απόφαση του Γάλλου ηθοποιού Αλέν Ντελόν να τερματίσει τη ζωή του όταν εκείνος το επιλέξει και με την μέθοδο της ευθανασίας, ανακοίνωσε στο γαλλικό ραδιόφωνο RTL,  ο 57χρονος γιός του πρώτου και ηθοποιός ο ίδιος, Αντονι Ντελόν.

Ως γνωστόν, το 2019 ο Αλέν Ντελόν υπέστη διπλό εγκεφαλικό επεισόδιο και από τότε ζει στην Ελβετία (έχοντας από το 1999 και την ελβετική υπηκοότητα) από όπου έχει και επαναλάβει ουκ ολίγες φορές την επιλογή την ευθανασίας –  κάτι που επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ο Αντονι Ντελόν  που είναι το μεγαλύτερο σε ηλικία τέκνο του Αλέν Ντελόν.

«Η ευθανασία είναι το πιο λογικό και φυσικό πράγμα» έχει δηλώσει στο παρελθόν ο εμβληματικότερος σταρ του γαλλικού κινηματογράφου. «Από μια ορισμένη ηλικία και μετά έχουμε το δικαίωμα να φύγουμε αθόρυβα και ειρηνικά από αυτόν τον κόσμο, χωρίς την υποστήριξη  νοσοκομείων, συσκευών, ενέσεων κ.ο.κ.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άντονι Ντελόν,  καρπός του Αλέν Ντελόν από τον γάμο του με τη Νάταλι Ντελόν, υπενθύμισε ότι και η μητέρα του, που έφυγε από τη ζωή το 2021 από καρκίνο του παγκρέατος, είχε κάνει την ίδια επιλογή. Ωστόσο η Ναταλί Ντελόν πέθανε πριν προχωρήσει στην ευθανασία για την οποία είχαν ήδη γίνει οι ετοιμασίες – γεγονός που ο Αντονι Ντελόν θεωρεί ευτυχές γιατί η διαδικασία της ευθανασίας είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο επίπονη για τους συγγενείς εκείνων που την έχουν επιλέξει.