Σε ηλικία 88 ετών πέθανε στο Λος Αντζελες ο γνωστός «καρατερίστας» ηθοποιός Μίτσελ Ράιαν, συμπρωταγωνιστής του Κλιντ Ιστγουντ στο κλασικό γουέστερν «Περιπλανώμενος πιστολέρο» (1971) αλλά και στην δεύτερη ταινία της σειράς «Επιθεωρητής Κάλαχαν», το «Ένα Μάγκνουμ 44 για τον επιθεωρητή Κάλαχαν» (1973). Στάλες στον ωκεανό των ταινιών και κυρίως σειρών της τηλεόρασης όπου ο Ράιαν είχε εμφανιστεί καθώς στην φιλμογραφία του μετρά κανείς περισσότερους από 130 τίτλους.

Γεννημένος στο Σινσινάτι του Οχάιο και μεγαλωμένος στη Λούισβιλ του Κεντάκι, ο Μ. Ράιαν, άρχισε να ασχολείται με την υποκριτική ενώ υπηρετούσε την θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό. Πέρασε από το Actors Studio και μετά από πολλές θεατρικές εμφανίσεις, έκανε το κινηματογραφικό ντεμπούτο του δίπλα στον Ρόμπερτ Μίτσαμ στην ταινία «Thunder Road» (1958). Μερικά χρόνια αργότερα άρχισε να γίνεται γνωστός παίζοντας στην τηλεοπτική σειρά «Dark shadows» από την οποία απολύθηκε λόγω ενός θέματος που είχε με το αλκοόλ.

Ο Μίτσελ Ράιαν δεν έγινε  ποτέ πρωταγωνιστής αλλά συμμετείχε σε χαρακτηριστικούς δεύτερους ρόλους, τηλεταινιών και τηλεοπτικών σειρών. Υπήρξε ένα πολύτιμο εργαλείο σε διάφορες σειρές της δεκαετίας του 1970 και του 1980 (ανάμεσά τους οι «Κάνον», «Μπαρέτα», «Η συγγραφέας ντετέκτιβ»,  «Σταρ Τρεκ: Η επόμενη γενιά» και «Σάντα Μπάρμπαρα») και μερικές από τις πολύ γνωστές κινηματογραφικές ταινίες του είναι η αστυνομική περιπέτεια «Φονικό όπλο» (1987), οι κωμωδίες «Στραβοί πιλότοι σε F-16: Μέρος δεύτερο» (1992) και «Ο ψευταράς» (1997), η περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας «Δικαστής Ντρεντ» (1995) και το δράμα «Μπλε ουρανός» (1994) για το οποίο η Τζέσικα Λανγκ κέρδισε το Οσκαρ Α γυναικείου ρόλου (ο ίδιος δεν κέρδισε ποτέ κανένα βραβείο, ούτε και είχε υπάρξει υποψήφιος).

Από το 2005 μέχρι το 2021 ο Μίτσελ Ράιαν δεν εμφανίστηκε πουθενά, πέρσι όμως έπαιξε σε ένα επεισόδιο της σειράς «Smartphone Theatre» και παρά την προχωρημένη ηλικία του, επρόκειτο να παίξει στην ταινία «Valley of Shadows».