Πλειοψηφική κατά τα 2/3 καταγράφεται στην δημοσκόπηση της prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών» η άποψη πως η αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία θέτει σε κινδύνους την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα το 63% απαντάει «ναι» και «μάλλον ναι» στο ερώτημα αν «η απόφαση (σ.σ. της κυβέρνησης) για αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία πιστεύετε ότι μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη για την Ελλάδα.

Παράλληλα ωστόσο το 32% θεωρεί ότι θα έπρεπε να σταλεί και ανθρωπιστική βοήθεια και πολεμικό υλικό, ενώ μόνο το 1% δηλώνει ότι πρέπει να σταλεί «μόνο πολεμικό υλικό».

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων και συγκεκριμένα το 61% τάσσεται υπέρ της αποστολής στην Ουκρανία μόνο ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις στην ερώτηση: «Ποιος ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση στην Ουκρανία;». Σχεδόν ένας στους δύο και συγκεκριμένα το 47% δηλώνει ότι όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης, δηλαδή Ρωσία, Ουκρανία, ΕΕ και ΗΠΑ, ενώ το 29% θεωρεί ότι η ευθύνη είναι Κυρίως της Ρωσίας και το 17% ότι ευθύνη είναι κυρίως των ΗΠΑ.