Σε περισσότερα από 100 παιδιά στην Ελλάδα έχει εμφανιστεί το σύνδρομο MIS-C, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής  ενημέρωσης η Μαρία Θεοδωρίδου.

Η πολυσυστηματική και φλεγμονώδης νόσος MIS-C, μπορεί να εμφανιστεί σε δύο έως έξι εβδομάδες μετά τη νόσηση, σε παιδιά και εφήβους.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε η κ. Θεοδωρίδου είναι 50 τα παιδιά που έχουν εμφανίσει MIS-C και άλλα, τα οποία έχει συμπτώματα που θα μπορούσε να αποδοθεί σε αυτή τη νόσο.

Η σοβαρότητα της κατάστασης μειώνεται με τη γνώση της θεραπευτικής αντιμετώπισης, δεδομένου ότι αυτά τα παιδιά διαγνώστηκαν σωστά και πήραν τη σωστή θεραπεία κι έτσι δεν είχαμε θανατηφόρο έκβαση, κατέληξε.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε:

Τι είναι το σύνδρομο MIS-C

Σύμφωνα με το CDC, το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο στα παιδιά (MIS-C) είναι μια νόσος που προσβάλλει διάφορα μέρη του σώματος συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς, των πνευμόνων, των νεφρών, του εγκεφάλου, του δέρματος, των ματιών ή των γαστρεντερικών οργάνων.

Όπως επισημαίνει το CDC, πολλά παιδιά με το εν λόγω σύνδρομο είχαν κορονοϊό ή είχαν βρεθεί κοντά σε κάποιον που είχε μολυνθεί από την COVID-19.