Περισσεύουν οι πολιτικές διεργασίες στην αυγή του 2022. Ολες οι δυνάμεις, κυβερνητικές και αντιπολιτευόμενες, συνειδητοποιούν το άνοιγμα του εκλογικού κύκλου και σπεύδουν να τοποθετηθούν αναλόγως.

Το 2022, αν δεν είναι εκλογικό έτος, κατά πάσα βεβαιότητα θα είναι προπαρασκευαστικό των εκλογών που σύμφωνα με το Σύνταγμα θα διεξαχθούν το αργότερο στα τέλη του πρώτου εξαμήνου του επόμενου έτους.

Επιπλέον, πλήθος παραγόντων και συνθηκών, από την πανδημία και τα βάρη της μέχρι τις οικονομικές προοπτικές και το πλήθος των προκλήσεων που αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει η χώρα μας, καθιστά την Πολιτική ευμετάβλητη, αρκούντως κινητική και ικανή να αναδιαμορφώσει τον χάρτη των δυνάμεων.

Ιδιαιτέρως η πανδημία του κορωνοϊού, που είναι διαρκώς εξελισσόμενη και μοιάζει ατελείωτη, δημιουργεί συνεχώς τα δικά της γεγονότα και έχει στην κυριολεξία εγκλωβίσει την κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε τις εκλογές το καλοκαίρι του 2019 υποσχόμενος άλματα προόδου και πείθοντας τους πολίτες ότι έχει τη λύση εξόδου από την πολύχρονη οικονομική κρίση. Ωστόσο, προτού καν αρχίσει να ξεδιπλώνει το σχέδιό του, ενέσκηψε η πρωτοφανής υγειονομική κρίση, η οποία διαμόρφωσε εντελώς έκτακτες συνθήκες σε ολόκληρο τον κόσμο και στη χώρα μας βεβαίως…

Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής που κυκλοφορεί