Ηθοποιός αξιοσημείωτης γκάμας, σκηνοθέτης, θεατρολόγος και ιδρυτικό μέλος του ΘΕΑΜΑ – πρόκειται για το πρώτο επαγγελματικό συμπεριληπτικό (αναπήρων και μη αναπήρων) θέατρο στην Ελλάδα -, ο Πάνος Ζουρνατζίδης ήταν ένας από τους δύο πρωταγωνιστές της παράστασης «Η Ιστορία του Ζωολογικού Κήπου» (2014) του Εντουαρντ Ολμπι  που έκανε γνωστή στο ευρύτερο κοινό την δουλειά του θιάσου, ιδρυθέντος το 2010 από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη (και της παράστασης) Βασίλη Οικονόμου.

Στο πρώτο αυτό έργο του Ολμπι (που είναι και από τα δύο πιο εμβληματικά του μαζί με το «Ποιος Φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;»), ο μεσοαστός Πίτερ και ο περιπλανώμενος παρίας Τζέρι συγκρούονται για ένα παγκάκι στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης το 1958. Στην παράσταση του ΘΕΑΜΑ το παγκάκι «μετεγγράφηκε» σκηνικά στο αναπηρικό αμαξίδιο που χρησιμοποιεί ο Πάνος Ζουρνατζίδης που υποδύθηκε τον Πίτερ στη σύγκρουσή του με τον Τζέρι (Μιχάλης Ταμπούκας).

Αυτή την εποχή ο αξιόλογος τούτος ηθοποιός εμφανίζεται στη «Σκοτεινή Θάλασσα», τη νέα σειρά του Γρηγόρη Καραντινάκη που μεταδίδεται από το MEGA. Ο Ζουρνατζίδης έγινε ακόμα πιο γνωστός το 2016 με τη δεξιοτεχνική του ερμηνεία στο «Lebensraum – Ζωτικός Χώρος» του Θανάση Τριαρίδη που σκηνοθέτησε η Πηγή Δημητρακοπούλου στον καλλιτεχνικό πολυχώρο «Faust» και συνεχίστηκε με επιτυχία και σε άλλες πόλεις μέχρι το 2019.

Στην παράσταση, σε ντουέτο με τον Σήφη Πολυζωίδη, ο Πάνος Ζουρνατζίδης έκανε αίσθηση ως αινιγματικός και γοητευτικός εξουσιαστής σε ένα απρόβλεπτο παιχνίδι για γερά νεύρα με εναλλασσόμενες θέσεις θύτη και θύματος.

Πριν από το «Lebensraum», σε παραστάσεις του ΘΕΑΜΑ, ο Πάνος Ζουρνατζίδης επίσης ξεχώρισε ως Δαρείος στους «Πέρσες» του Αισχύλου, όπως και ως Κρέων στην «Αντιγόνη» του Σοφοκλή (2017 και 2018). Επίσης ήταν ο εκδότης εφημερίδας στο Παρίσι του 1950 στην «αριστοφανική» φάρσα «Νεκρασόφ» του Ζαν–Πολ Σαρτρ σε πανελλήνια πρώτη στο «Από Μηχανής Θέατρο» το 2018.

Στη συνέχεια έπαιξε και στον κινηματογράφο στις ταινίες του Βασίλη Μαζωμένου «Εξορία» (2019) και «Καθαρτήριο» (2021) και το γεγονός ότι το ταλέντο του αξιοποιείται πλέον και στην τηλεόραση με την τωρινή συμμετοχή του στη «Σκοτεινή Θάλασσα», είναι πραγματικά χαρμόσυνο.