Επίτιμη διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθήνας η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Συνάντηση με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ είχε η Κ. Σακελλαροπούλου. Στην ΠτΔ επιδόθηκε η ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου, που την ανακηρύσσει Επίτιμη Διδάκτορα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο, τον κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθηγητή Εμμανουήλ Πικουλή, τον πρόεδρο του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, καθηγητή Μιχάλη Τσινισιζέλη, τον πρόεδρο του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα, τον καθηγητή του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης Αντώνη Μακρυδημήτρη και τον καθηγητή του τμήματος Φυσικής Κωνσταντίνο Καρτάλη.

Κατά την συνάντηση, η Πρόεδρος ενημερώθηκε για την απόφαση του Πανεπιστημίου Αθηνών να αφιερώσει το τρέχον ακαδημαϊκό έτος στην κλιματική κρίση, τη διαχείρισή της και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, καθώς και για το συνέδριο που θα οργανώσει το ΕΚΠΑ την ερχόμενη άνοιξη πάνω στο θέμα αυτό.

Στη συνέχεια οι καθηγητές παρουσίασαν στην Πρόεδρο τις δράσεις που υλοποιεί το Ίδρυμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τέλος, επέδωσαν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου, που την ανακηρύσσει Επίτιμη Διδάκτορα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική