Η αυγή του 2022 βρίσκει την κυβέρνηση, τη χώρα και τους πολίτες παγιδευμένους στις επιθετικές διαθέσεις της παραλλαγής Ομικρον του κορωνοϊού, αλλά και στα δίχτυα μιας εξελισσόμενης και ατιθάσευτης για την ώρα ενεργειακής κρίσης.

Οι υψηλές προσδοκίες που διαμορφώθηκαν στο πεδίο της οικονομίας από την ισχυρή ανάκτηση των σημαντικών απωλειών του πρώτου πανδημικού σoκ στη διάρκεια του 2021 αμφισβητούνται πλέον από τους προαναφερθέντες και εν πολλοίς απροσδιόριστους ως προς την ένταση, το βάρος και την επίδρασή τους παράγοντες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκης δεν κρύβει ότι αγωνιά για την εξέλιξη και τη διάρκεια τόσο της πανδημίας όσο και της ενεργειακής κρίσης. Γνωρίζουν και αυτός και η κυβέρνηση που υπηρετεί ότι το κύμα της Ομικρον θα βασανίσει τη χώρα και θα απειλήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας τουλάχιστον στους πρώτους τρεις μήνες του νέου έτους και επίσης διαθέτουν την ενημέρωση ότι η ενεργεική κρίση θα έχει διάρκεια, καθώς δεν είναι ένα απλό θέμα πληθωριστικής έξαρσης, παρά μια διαταραχή γεωπολιτικών διαστάσεων, αποτέλεσμα ευρύτερων ανακατατάξεων και σύγκρουσης συμφερόντων πλανητικού επιπέδου.

Ο κ. Σκυλακάκης δηλώνει ευθέως ότι «οι πρώτοι μήνες του 2022 θα είναι πολύ δύσκολοι», καθώς η νέα μετάλλαξη μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα από όλες τις προηγούμενες παραλλαγές του κορωνοϊού και κατά πάσα βεβαιότητα θα αναστατώσει την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα Παρασκευή