Σχεδόν καθημερινά τείνουν να γίνουν τα κρούσματα σε ότι αφορά στην παραβατικότητα των ανηλίκων. Τα ξημερώματα της Δευτέρας, μία παρέα νεαρών στο Μπουρνάζι δέχτηκε επίθεση με μαχαίρια από συμμορία ανηλίκων.

Μάλιστα στη συμμορία υπήρχε και ένας ανήλικος με βαρύ ποινικό παρελθόν.

Τον μαχαίρωσαν στο πρόσωπο

Η παρέα των νεαρών βρισκόταν στην οδό Αγίας Παρασκευής, κάτω από την πλατεία Μπουρναζίου, όταν τους πλησίασαν οι τρεις δράστες κραδαίνοντας μαχαίρια και τους επιτέθηκαν, μαχαιρώνοντας, μάλιστα, τον ένα στο πρόσωπο.

Στη συνέχεια τους αφαίρεσαν τα πορτοφόλια τους και τρία κινητά τηλέφωνα, και επιβιβάστηκαν σε ένα όχημα επιχειρώντας να διαφύγουν.

Καταδίωξη από τους αστυνομικούς

Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό έσπευσαν στο σημείο και εντόπισαν το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δράστες και ξεκίνησε η καταδίωξη

  • Οι αστυνομικοί κατάφεραν, τελικά, να συλλάβουν έναν από τους δράστες, όμως ο ανήλικος που αναγνωρίστηκε από τα θύματα ότι συμμετείχε στην επίθεση και τη ληστεία κατάφερε να διαφύγει. Ο συγκεκριμένος, έχει απασχολήσει πολλές φορές την ΕΛΑΣ για κλοπές, διαρρήξεις, ενώ είναι γνωστός για τη «δραστηριότητα» του στη Δυτική Αττική.

Μάλιστα, έχει συλληφθεί αρκετές φορές ενώ φέρεται να έχει αποδράσει δυο φορές από κατάστημα κράτησης στο Βόλο.

Για ανησυχητικό φαινόμενο μιλά η αστυνομία

Σημειώνεται ότι συνολικά δυο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο.

«Οι συνάδελφοί μου βρίσκουν συνεχώς σε ανήλικους μαχαίρια και σιδηρογροθιές. Η παραβατικότητα των ανηλίκων αυξάνεται συνεχώς. Τον τελευταίο χρόνο είχαμε πέντε περιπτώσεις με συμμορίες ανηλίκων. Το φαινόμενο είναι ανησυχητικό. Υπάρχουν τραγούδια που διαφημίζουν τη βαριά εγκληματικότητα», σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολική Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα MEGA.