Την πρόθεσή της να προσφύγει στον εισαγγελέα, μετά την φραστική επίθεση που δέχθηκε από αντιεμβολιαστές το πρωί του Σαββάτου, εξέφρασε η  αντιπρόεδρος του πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου.

Όπως εξήγησε, στον Σκάι, χθες το πρωί είχε προγραμματιστεί μια κοινή ημερίδα με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την 6 ΥΠΕ για την αξία και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας της κοινοποιήθηκε ότι υπάρχει μια ομάδα αντιεμβολιαστών στην είσοδο του ξενοδοχείου που διεξαγόταν η ημερίδα που απαιτούσε να κατέβω κάτω να της επιδώσει ένα ψήφισμα που έλεγε ότι τα εμβόλια περιέχουν δηλητήριο.

Τι ακριβώς συνέβη

«Πράγματι, στο τέλος της ημερίδας κατεβήκαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας. Δεν ήθελαν κανέναν άλλον, παρά μόνο εμένα να μου επιδείξουν αυτό το έγγραφο, το οποίο αρνήθηκα να παραλάβω και είπα ότι αρμοδίως να το στείλουν στον Ιατρικό Σύλλογο να εξεταστεί. Μου απάντησαν ότι δεν έχω μόνο εγώ δικαίωμα δημόσιου λόγου, αλλά κι εκείνοι και όταν απομακρύνθηκα με αποκάλεσαν δολοφόνο και με κατηγόρησαν ότι δηλητηριάζω τα παιδιά τους», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μαστοράκου.

Μάλιστα, την ακολούθησαν ως το πάρκινγκ, όπου φυσικά επενέβη η ασφάλεια και διέφυγε με ταχύτητα.

Σύμφωνα με την κ. Μαστοράκου, ο ηγέτης των αντιεμβολιαστών είναι ένας συνταξιούχος ψυχίατρος, πρώην μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών. «Αυτή η ομάδα προσπαθεί εδώ και καιρό να ενοχοποιήσει το εμβόλιο και να πείσει τους πολίτες ότι υγειονομικά συμβάντα μετά από το εμβόλιο είναι παρενέργειες του, προσπαθούν να κυκλοφορήσουν τη φήμη ότι πεθαίνουν άνθρωποι διπλά εμβολιασμένοι που είναι στο νοσοκομείο, ενώ κάτι τέτοιο δε συμβαίνει», επισήμανε.

Προσφεύγει στον εισαγγελέα

«Αύριο θα καταφύγω στον εισαγγελέα να καταγραφεί το συμβάν και θα ζητήσω μια προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί ποια είναι αυτή η ομάδα και να αποδείξουν ενώπιον της δικαιοσύνης αυτά που λένε, τα οποία είναι απαράδεκτα», σχολίασε.

Μάλιστα, όπως ανέφερε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, η ομάδα αυτή έχει αιτηθεί σε σταθμούς της πόλης να βρεθούν μαζί της στην πλατεία με κόσμο, να αντιπαρατεθούν σε επιστημονικό επίπεδο και να αποδείξουν ότι το εμβόλιο περιέχει δηλητήριο. «Αυτή η ομάδα δε μιλάει ποτέ για τη νόσο Covid, αλλά μόνο για το εμβόλιο. Αλλοιώνουν την πραγματικότητα, διασπείρουν fake news και παρασύρουν κόσμο», κατέληξε η ίδια.