Μια οικογένεια από το Μεσολόγγι περνά δύσκολες στιγμές. Ο πατέρας της οικογένειας χρήζει άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, αλλά η ασφαλιστική εταιρεία που πλήρωνε επί χρόνια, δεν του καλύπτει το κόστος και ουσιαστικά τον αφήνει στο έλεος της τύχης.

Τα δύο παιδιά του ασθενή κινητοποιούνται, βρίσκουν τα χρήματα και μεταφέρουν τον πατέρα τους σε ιδιωτικό νοσοκομείο στον Πειραιά όπου και του διαγιγνώσκεται καρκίνος στον πνεύμονα.

Το χειρουργείο αναπόφευκτο, όπως και τα έξοδα που δύσκολα μπορεί να τα καλύψει μια φτωχή οικογένεια από την επαρχία.

Ενας από τους γιους του αρρώστου εργάζεται σε ζαχαροπλαστείο στην Αθήνα. Πάνω στην απελπισία του, και μην έχοντας που να απευθυνθεί, στέλνει στο προσωπικό προφίλ του εφοπλιστή και ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη στο Instagram, ένα μήνυμα. Του ζητά βοήθεια προκειμένου να γίνει τα χειρουργεία, να αποκτήσει ο πατέρας τους μια ελπίδα.

Πώς θα μπορούσε να αγνοηθεί ένα τέτοιο μήνυμα; Μέσα σε μία ημέρα το τηλέφωνο του παιδιού κτυπά.

Είναι από το γραφείο του κ. Μαρινάκη και του λένε ότι αφού ερεύνησαν την υπόθεση του πατέρα του κι αφού βεβαιώθηκαν ότι όντως υπάρχει πρόβλημα με τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο, του απαντούν θετικά στο αίτημά του.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα καλύψει το σύνολο της ιατρικής περίθαλψης του καρκινοπαθή και πλέον η οικογένειά του θα μπορεί να επικεντρωθεί μόνο στο πώς θα κάνει καλά τον στυλοβάτη της.

Ο ηλικιωμένος από το Μεσολόγγι, που δεν τον γνώριζε ούτε ο Μαρινάκης, ούτε κανείς άλλος, έχει τώρα μια ελπίδα να ξεπεράσει το πρόβλημά του και να επιστρέψει σπίτι του.

Γιατί αν χαθεί η αλληλεγγύη, αν χαθεί η συμπόνοια και η συμπαράσταση σε όσους έχουν ανάγκη, τότε έχει χαθεί και η ελπίδα.