Mε την πανελληνια πρεμιέρα της ταινίας «Το γεγονός» («L’Événement») της Οντρέ Ντιγουάν βραβευθείσας με τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, σηκώνεται απόψε το βράδυ η αυλαία του 62ου ΦΚΘ, στο οποίο αναμένεται να προβληθούν 197 ταινίες.

Η αυλαία θα σηκωθεί στο Ολύμπιον της Πλ. Αριστοτέλους, που μαζί με την αίθουσα Παύλος Ζάννας στο ίδιο κτίριο, αποτελεί ιστορική έδρα του θεσμού. Προβολές θα φιλοξενηθούν επίσης στις αίθουσες του Λιμανιού (Φρίντα Λιάππα, Τώνια Μαρκετάκη, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές) και στον κινηματογράφο Μακεδονικόν, ενώ παράλληλα, 144 ταινίες θα προβληθούν και διαδικτυακά, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ (online.filmfestival.gr).

Εντυπωσιάζει ο αριθμός των 35 μεγάλου μήκους στις ελληνικές – οι 20 εκ των οποίων σε πρώτη προβολή. Οπως έχει ήδη επισημανθεί η τέχνη του μοντάζ βρίσκεται στο πυρήνα της 62ης διοργάνωσης με διάφορες εκδηλώσεις, ενώ τέλος, αξίζει να θυμίσουμε ότι η ταινία του Ζαν Ρενουάρ «Ο κανόνας του παιχνιδιού» είναι ο φετινός οδηγός για την κεντρική έκθεση εικαστικών της διοργάνωσης στον πρώην Βρεφονηπιακό Σταθμό του Λιμανιού.