Την ώρα που στο ΚΙΝΑΛ διαγκωνίζονται έξι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος, μεταξύ των οποίων και ο 70χρονος πια, άλλοτε πρόεδρος και πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, οι δύο κυρίαρχοι, για την ώρα, αντίπαλοι της ελληνικής πολιτικής σκηνής ασκούνταν στο γήπεδο της νιότης, διεκδικώντας τα πρωτεία στις νεότερες γενιές.

Το πρώτο σήμα εκκίνησης του αγώνα διεκδίκησης των νέων είχε δώσει ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Προσέφερε τότε ένα δείγμα μέτρων και πολιτικών ενίσχυσης και προσέλκυσης των νέων, με σημαντικότερο ίσως αυτό του «πρώτου ενσήμου», της διευκόλυνσης δηλαδή εισόδου στην αγορά εργασίας. Επιπλέον υποσχέθηκε από τη Θεσσαλονίκη ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να χαράξει ευρύτερη πολιτική υπέρ των νέων, την οποία, όπως είχε πει, θα σχεδιάσει από κοινού με τη νέα γενιά, μέσω εξάμηνης ανοιχτής διαβούλευσης.

Την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, το νήμα της διεκδίκησης των νέων έπιασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής που κυκλοφορεί