Στο ΚΑΤ με κάταγμα στο ισχίο νοσηλεύεται από χτες ο Μένιος Φουρθιώτης.

Ο παρουσιαστής προσήλθε χτες μόνος του στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται ακόμη με κάταγμα στο ισχίο.

Ο κ. Φουρθιώτης είπε στους γιατρούς πως έπεσε και χτύπησε στο πόδι, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν φέρει μώλωπες, ούτε πολλαπλά τραύματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ένα χτύπημα και στη σπονδυλική στήλη μετά από πέσιμο που είχε λόγο λιποθυμίας, κι ενδεχομένως να χρειαστεί χειρουργείο.

Υπενθυμίζεται πως χτες ο Μένιος Φουρθιώτης είδε την πόρτα της εξόδου από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο τραυματισμός του έγινε ώρες μετά την αποφυλάκισή του από τον Κορυδαλλό, είχε δηλαδή φύγει από τις φυλακές που κρατούταν τους τελευταίους πέντε μήνες.

Αποφυλακίστηκε με συγκεκριμένους όρους

Με διάταξη ανακριτή αντικαταστάθηκε η προφυλάκιση του Φουρθιώτη με συγκεκριμένους όρους. Συγκεκριμένα, ο τηλεπαρουσιαστής θα πρέπει να πληρώσει εγγύηση 30.000 ευρώ, να παρουσιάζεται 3 φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και του απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα.

Εντυπωσιακός και ίσως για πρώτη φορά μπαίνει και ο όρος της απαγόρευσης να εμφανίζεται σε τηλεοπτικά προγράμματα.

Ετσι ο Φουρθιώτης βγήκε το μεσημέρι της Τρίτης, από τις φυλακές Κορυδαλλού έπειτα από σχεδόν πέντε μήνες. Είχε προφυλακιστεί την 1η Μαίου.

Σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για εννέα αδικήματα (δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα): ηθική αυτουργία στην επίθεση που έγινε στις 16 Απριλίου στο σπίτι του, σύσταση συμμορίας, ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη οπλοκατοχή, οπλοφορία, προμήθεια, κατοχή εκρηκτικής βόμβας και διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης και ψευδή καταγγελία.

Δίωξη έχει ασκηθεί και στους δύο συγκατηγορούμενούς του, τους οποίους φέρεται να γνώριζε επειδή είχαν απασχοληθεί ως προσωπικοί συνοδοί του και οι οποίοι κατηγορούνται ότι την ίδια μέρα έκαναν την επίθεση στο σπίτι του και πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία. Η δίωξη εναντίον τους αφορά τη σύσταση συμμορίας, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού, οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση, έκρηξη, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών κ.ά.

Οι συγκατηγορούμενοι του Φουρθιώτη είχαν αρνηθεί επίσης τις κατηγορίες επικαλούμενοι τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων που, όπως λένε, καταδεικνύουν ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο που έγινε η ανταλλαγή πυροβολισμών. Επέμειναν επίσης πως η μόνη τους σχέση με το Μένιο Φουρθιώτη ήταν ότι τους είχε προσλάβει ως φύλαξή του μετά την απόφαση να αποσυρθεί η αστυνομική του συνοδεία.