ΚΙΝΑΛ για ανακοίνωση ΥΠΟΙΚ – Η κυβέρνηση μπερδεύει το μπόι με τη σκιά της

Ο τομέας Οικονομικών του ΚΙΝΑΛ, σχολιάζοντας τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία και τις δηλώσεις Σταϊκούρα, αναφέρει ότι την ώρα που το οικονομικό επιτελείο «αυτοσυγχαίρεται, ο πληθωρισμός ροκανίζει τα εισοδήματα των ελλήνων πολιτών»

Τις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών για τα θετικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ελληνική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο τομέας Οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής.

«Τι ιδιαίτερο πέτυχε ο κ. Σταϊκούρας και πανηγυρίζει;», διερωτάται το ΚΙΝΑΛ, επισημαίνοντας πως ο υπουργός Οικονομικών «πανηγυρίζει» που η επίδοση της ελληνικής οικονομίας το 2ο τρίμηνο του 2021 είναι καλύτερη από ό,τι προεξοφλούσε ο ίδιος στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Πολιτικής.

Και προσθέτει: «Ο πήχης, κ. Σταϊκούρα, δεν είναι οι δικές σας προβλέψεις, δεν είναι ο δικός σας κακός εαυτός. Το μέτρο σύγκρισης είναι η πορεία των υπόλοιπων χωρών της EE, όπως της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Κροατίας, oι οποίες καταφέρνουν να έχουν καλύτερες ή ομοειδείς επιδόσεις με την ελληνική οικονομία, παρόλο που η δημοσιονομική πολιτική δεν ήταν η πιο επεκτατική στην Ευρώπη σαν αυτής της ελληνικής κυβέρνησης. Και κατά συνέπεια, της πιο άστοχης».

Ο τομέας Οικονομικών του ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει, άλλωστε, πως την ίδια ώρα που το οικονομικό επιτελείο «αυτοσυγχαίρεται, ο πληθωρισμός, εισαγόμενος αλλά και εγχώριας προέλευσης, καθώς οι στρεβλώσεις μιας ολιγοπωλιακής αγοράς είναι πανταχού παρούσες, ροκανίζει τα εισοδήματα των ελλήνων πολιτών».

«Αυτό που πρέπει επιτέλους να καταλάβει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη», καταλήγει η Χαριλάου Τρικούπη, «είναι ότι πολιτικές που δεν υποστηρίζουν δίκαια και ισότιμα το σύνολο της οικονομίας και της κοινωνίας καταδικάζουν τη χώρα μας στη θέση του ουραγού και ότι δεν μπορεί να μπερδεύει το μπόι με τη σκιά της».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk