«Καμία παραίτηση ή αλλαγή προσώπων δεν πρόκειται να απαλλάξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το βάρος της δικής του ευθύνης για ό,τι συνέβη», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στο MEGA.

Αυτή τη στιγμή, όπως είπε, η σκέψη μας είναι σε αυτούς που βρίσκονται στο πεδίο και δίνουν τη μάχη και στους χιλιάδες συμπολίτες μας που δοκιμάζονται. Η αντιπυρική περίοδος είναι μπροστά μας. Τέτοιες μέρες πέρυσι, στην Εύβοια, είχαμε θρηνήσει 8 συμπολίτες μας, που είχαν πνιγεί από πλημμύρες μετά από φωτιές. Από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο και είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης», επεσήμανε ο κ. Ηλιόπουλος και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Δεν ζητάμε παραιτήσεις, γιατί δεν ζητάς από ένα σκιάχτρο να παραιτηθεί».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος έκανε λόγο για κατάρρευση του επιτελικού κράτους και ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή που είδε ποτέ η χώρα. Το ζήτημα πλέον είναι η οικονομική καταστροφή για τους κατοίκους των πληγέντων περιοχών.

«Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα ανοιχτά μέτωπα, να προχωρήσουμε την αντιπλημμυρική προστασία αυτών των περιοχών και να ανοίξουμε τη συζήτηση για την επόμενη μέρα», ανέφερε.

Έχουμε κυριολεκτικά μία περιοχή που έχει σβηστεί από τον χάρτη, τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος.

«Ειπώθηκε μία συγγνώμη και κανένας δεν κατανόησε τον λόγο γιατί ειπώθηκε αυτή η συγγνώμη. Ο κ. Χαρδαλιάς είπε την επόμενη ημέρα ότι έγιναν όλα καλά. Με αυτή την έννοια, εάν ο Πρωθυπουργός επιθυμεί να έχει υφυπουργούς και υπουργούς που αλληλοσυγχαίρονται και θεωρούν ότι όλα πάνε καλά, είναι δικό του πρόβλημα», είπε και προσέθεσε ότι πρέπει να γίνει αναπροσαρμογή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς οι άνθρωποι αυτοί δεν γίνεται να χρωστάνε στο κράτος.

«Δεν θα ζητήσουμε εκλογές όσο η υγειονομική κατάσταση είναι αυτή που είναι»

«Δεν θα ζητήσουμε εκλογές, όσο η υγειονομική κατάσταση είναι αυτή που είναι», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε: «Όποιος νομίζει ότι τελειώσαμε με τον κοροναϊό, πρέπει να το ξανασκεφτεί. Το να λέγαμε ότι ο κόσμος θα συνωστιστεί σε μία εκλογική διαδικασία, είναι ανεύθυνο. Οι ευθύνες θα καταλογιστούν, τίποτα δεν θα ξεχαστεί».

«Περιμένουμε να ακούσουμε από τον Πρωθυπουργό ότι θα αλλάξει η Πολιτική Προστασία»

«Αυτό που θα έπρεπε να ακούσουμε αυτή τη στιγμή είναι πως θα αλλάξει η Πολιτική Προστασία, το ποια θα είναι η πολιτική της κυβέρνησης στο επόμενο διάστημα στη διαχείριση της κλιματικής κρίσης και το πώς θα στηριχτούν οι άνθρωποι που είδαν να καταστρέφεται η ζωή τους», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος, μιλώντας για την επόμενη ημέρα από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Και κατέληξε: «Εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αισθάνεται καλά με το επιτελείο του, είναι δικό του πρόβλημα. Όποια παραίτηση και να κάνει ο πρωθυπουργός, δεν γλιτώνει από την ευθύνη που τον βαραίνει».