«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραδίδει την επικουρική ασφάλιση στα ιδιωτικά συμφέροντα», υπογραμμίζει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Αντιμεταρρύθμιση

Όπως σημειώνει η κα Ξενογιαννακοπούλου, «η επίθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην κοινωνική πλειοψηφία συνεχίζεται». «Μετά το αντεργατικό νομοσχέδιο, σήμερα ο κ. Χατζηδάκης και ο κ. Τσακλόγλου παρουσίασαν την παράδοση της επικουρικής ασφάλισης στα ιδιωτικά συμφέροντα», τονίζει.

«Προεκλογικά βέβαια το διέψευδαν! Άλλο ένα μεγάλο ψέμα της ΝΔ προς τον ελληνικό λαό, που θα κληθεί να πληρώσει το μάρμαρο», σχολιάζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καταγγέλλει πως «η αντιμεταρρύθμιση αυτή καταλύει τη βασική αρχή της «αλληλεγγύης των γενεών», δηλαδή την πληρωμή των επικουρικών συντάξεων από τις εισφορές των εργαζομένων».

Η ίδια επισημαίνει πως «θα πλήξει του σημερινούς και μελλοντικούς συνταξιούχους, και συνολικά τους φορολογούμενους, που θα πληρώσουν το κόστος πληρωμής των επικουρικών συντάξεων» καθώς και πως «θα πλήξει τους νέους ασφαλισμένους κάτω των 35 ετών, καθώς οι ασφαλιστικές τους εισφορές θα γίνουν αντικείμενο χρηματιστηριακού τζόγου και επενδυτικού ρίσκου!».

Θα κοστίσει πάνω από 56 δισεκ. ευρώ στους φορολογούμενους

Η τομεάρχης Εργασίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει «παραπλανητικές» τις «υπουργικές δηλώσεις για υποτιθέμενες αυξήσεις των επικουρικών συντάξεων των νέων», καθώς «βασίζονται σε προσδοκίες αποδόσεων».

«Η αλήθεια είναι ότι αυτή η αντιμεταρρύθμιση θα κοστίσει στους φορολογούμενους πάνω από 56 δισεκατομμύρια ευρώ. Εν μέσω πανδημίας και κρίσης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη πλήττει το δημόσιο συμφέρον, προκειμένου εξασφαλίσει τεράστια κέρδη σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. Αποστερεί τους πόρους του προϋπολογισμού από τη στήριξη των εργαζομένων και των ανέργων, της πραγματικής οικονομίας και του κοινωνικού κράτους», υπογραμμίζει και καταλήγει αναφέροντας:

«Η κυβέρνηση θα μας βρει αποφασιστικά απέναντι στη Βουλή και στην κοινωνία».