Η σημαντική αυτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 και ώρα 5 μμ στα Ανάκτορα Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου στην Κέρκυρα, στην Αίθουσα του Θρόνου, όπου εκεί έλαβαν χώρα συναντήσεις εργασίας και δεξιώσεις κατά την Σύνοδο Κορυφής του 1994.

Οι ελληνικές περιφέρειες οφείλουν να παραμένουν ενεργές και υπεύθυνες ως προς τον ρόλο τους στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης στην κοινωνία αλλά και να δηλώνουν παρόν σε διαδικασίες που αφορούν το μέλλον της Ευρώπης. Η τοπική και περιφερειακή διοίκηση παραμένει ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Στη προκειμένη περίπτωση η περιφέρεια Ιονίων Νήσων παρουσιάζεται έτοιμη να αναλάβει κάθε της ευθύνη αλλά και να συμβάλλει στο δημόσιο διάλογο για τοι μέλλον της Ευρώπης. Άλλωστε οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους παρόντες και οι παρόντες πρέπει να έχουν υψηλού επιπέδου γνώσεις και δίκτυο επαφών στα κέντρα αποφάσεων.

Η διαβούλευση για το μέλλον της Ευρώπης δεν θα περιμένει κανένα θεσμό που δεν θα ζητάει θέση στο τραπέζι. Η περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα γνωρίζει τον κρίσιμο ρόλο των διεθνών επαφών σε σχέση με τα μελλούμενα, αντιλαμβανόμενη επίσης πως τα Επτάνησα μπορούν να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά στην διαμόρφωση προτάσεων από πολίτες και φορείς για τον μελλοντικό προσανατολισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εισάγοντας στη δημόσια συζήτηση την ευρωπαϊκή ατζέντα και κινητοποιώντας τους πολίτες μέσα από μια συμμετοχική διαδικασία.

Η αρχή γίνεται λοιπόν με την επετειακή εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη.

Μέλη της Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Πανεπιστημιακοί και εμπειρογνώμονες, εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών και των παραγωγικών Φορέων θα καταθέσουν τις απόψεις τους μέσα από την εμπειρία και τις γνώσεις τους στις τρεις ενότητες στις οποίες θα συζητηθούν θεματικές όπως: α) 40 χρόνια στην Ευρώπη και συνεχίζουμε, με μηνύματα ευρωπαϊκών προσωπικοτήτων, β) Κλιματική Αλλαγή – Ποιες αλλαγές στην ζωή και στο περιβάλλον στα Ιόνια Νησιά και γ) Από τα Μ.Ο.Π. στα ΕΣΠΑ – Περιφερειακή συνοχή και ανάπτυξη στα Ιόνια Νησιά.

Η εκδήλωση θα ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ και θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο youtube: