Tο Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε, σήμερα, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Wendy R. Sherman, ο οποία έγινε δεκτή με ιδιαίτερη τιμή.

Στα προπύλαια του Πατριαρχείου την υπουργό, η οποία συνοδευόταν από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην ‘Αγκυρα, David Satterfield, και συνεργάτες της, καλωσόρισαν ο Μ. Πρωτοσύγκελος Θεόδωρος, ο αρχιμανδρίτης Γρηγόριος, Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, και ο Μ. Σύγκελος Ιάκωβος. Ακολούθως, η Wendy R. Sherman, ο David Satterfield και οι συνοδοί τους επισκέφθηκαν τον Πατριαρχικό Ναό.

Στη συνέχεια, την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ υποδέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Τι συζητήθηκε

Στο επίκεντρο της συναντήσεώς τους, κατά την οποία παρέστησαν ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ και στελέχη του Πατριαρχείου, ο πρέσβης Satterfield και οι συνεργάτες της υπουργού, τέθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και έγινε αναφορά στις παλαιότερες Πατριαρχικές επισκέψεις στις ΗΠΑ, καθώς και στην προσεχή που θα γίνει τον Οκτώβριο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ακόμη, ο Πατριάρχης ανέπτυξε στην υπουργό τις προτεραιότητες και τις δραστηριότητες της Πρωτόθρονης Εκκλησίας, οι οποίες, πέραν των άλλων, αποβλέπουν και στην ειρήνη του σύμπαντος κόσμου. Τέλος, η Α.Θ. Παναγιότης ευχήθηκε ασφαλή και καρποφόρο συνέχιση της περιοδείας της τις προσεχείς ημέρες από την Τουρκία προς χώρες της ‘Απω Ανατολής.

Η υπουργός, από την πλευρά της, μίλησε για το ενδιαφέρον της χώρας της για τις θρησκευτικές ελευθερίες σε όλο τον κόσμο και για τον σεβασμό της προς τον ιστορικό θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τον ρόλο του σήμερα διεθνώς.