Εκρηκτικό παραμένει το κλίμα μεταξύ των εργαζομένων της βιομηχανίας αυτοκινήτου στην Ινδία και δη, της επαρχίας Ταμίλ Ναντού που πλήττεται βαριά από την έξαρση της πανδημίας και τη διάδοση της ινδικής μετάλλαξης, καθώς κόντρα στα σκληρά περιοριστικά μέτρα οι παραγωγικές μονάδες παραμένουν σε πλήρη λειτουργία.

Η τοπική κυβέρνηση, η οποία την Παρασκευή ανανέωσε το σχεδόν καθολικό lockdown με τα νέα κρούσματα να ξεπερνούν τα 30.000 ημερησίως, ενέδωσε στις πιέσεις των εταιρειών κρατώντας ανοιχτά τα εργοστάσια. Κι αυτό παρά την κλιμάκωση των αντιδράσεων από τους εργαζόμενους στο επονομαζόμενο «Ντιτρόιτ της Ινδίας».

Πάντως, τις προηγούμενες ημέρες κάποιες εταιρείες, όπως η Ford Motor και η Hyundai Motor, αναγκάστηκαν τελικά να ενδώσουν στις αντιδράσεις και να διακόψουν προσωρινά τη λειτουργία των μονάδων τους. Στις πιέσεις ενέδωσε τελικά και η Renault-Nissan, με τους εργαζόμενους να επαναστατούν απειλώντας με μποϊκοτάρισμα της εργασίας τους, ενώ η Eicher Motors έκλεισε τρεις γραμμές παραγωγής.

Ορισμένες εταιρείες, όπως η Caterpillar και η Foxconn κράτησαν τις μονάδες ανοιχτές, αλλά λειτουργούν με το 50% του προσωπικού για να τηρούνται οι αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας.

Την ίδια ώρα οι εργοδότες έχουν κλιμακώσει την πίεση προς τις τοπικές αρχές να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί και να δοθεί προτεραιότητα στο προσωπικό των βιομηχανικών μονάδων. Όμως, για την ώρα η ταχύτητα της διασποράς του ιού ξεπερνά κατά πολύ τον ρυθμό των εμβολιασμών.

Πηγή: ot.gr